Αρχική Σπίτι & Design Φωτιστικό AZHAR της Sandro Santantonio Design.

Φωτιστικό AZHAR της Sandro Santantonio Design.

by Andreas Rekopoulos
Azhar Lamp by Sandro Santantonio Design

Το φωτιστικό AZHAR σχεδιάστηκε από την Sandro Santantonio Design για την Ιταλική εταιρία Ca’ Belli Luce και το σχήμα του είναι εμπνευσμένο από την συμμετρία της φύσης.

Ο Sandro Santantonio θέλησε να δημιουργήσει ένα φωτιστικό με ανάλαφρο σχήμα που να αντικατοπτρίζει την φυσική αρμονία. Έτσι το σχήμα είναι εμπνευσμένο από τα λουλούδια που αποτελούν ένα θαυμάσιο παράδειγμα φυσικής ομορφιάς και συμμετρίας και η μορφή του AZHAR ανακαλεί την κομψότητα των λουλουδιών.

Το φωτιστικό AZHAR διατίθεται σε  πολλά διαφορετικά μεγέθη και σε τρείς διαφορετικές εκδοχές, ως φωτιστικό οροφής, ως απλίκα ή ως φωτιστικό δαπέδου. Το βασικό μοντέλο είναι φτιαγμένο από γυαλί, όμως ένα ιδαίτερο ενδιαφέρον στοιχείο είναι η μεγάλη ποικιλία επιλογών που υπάρχουν σε άλλα υλικά, καθώς το AZHAR μπορεί επίσης να ντυθεί με ύφασμα ή με οικολογικό δέρμα.

Αλλάζοντας για παράδειγμα το ανάλαφρο γυαλί με μαύρο δέρμα αλλάζει όλο το ύφος του φωτιστικού. Διατηρεί το «ανθώδες» σχήμα του όμως αποκτά μια διαφορετική πλέον γοητεία και μετασχηματίζεται ένα διαφορετικό είδος άνθους. Τέλος το φωτιστικό AZHAR προσφέρεται σε μεγάλη ποικιλία χρωματισμών, όπως άλλωστε και τα άνθη της μητέρας φύσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.