Οι «αιωρούμενες» φωτογραφίες του Louis Lander Deacon.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του (19 χρονών) ο βασισμένος στο Λονδίνο φωτογράφος Louis Lander Deacon έχει ήδη δημιουργήσει ένα portfolio από εξαιρετικές δουλειές. Αγαπημένη μας σειρά φωτογραφιών η «αιθέρια» συλλογή Dreamer.

Η σειρά  Dreamer απεικονίζει ανθρώπους να αιωρούνται στον αέρα, σε μυστηριώδη τοπία, στημένα έτσι ώστε να θυμίζουν όνειρα, χαλάρωση, νιρβάνα. Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το γεγονός ότι η αιώρηση είναι ένα από τα διαχρονικά όνειρα του ανθρώπου. Έτσι δημιούργησε μια σειρά φωτογραφιών που όταν τις βλέπει ο θεατής σχηματίζει την αίσθηση ότι το όνειρο της αιώρησης είναι μια εφικτή πραγματικότητα.

Κατ αναλογία η δουλειά του Louis Lander Deacon μας θυμίζει έντονα τις φωτογραφίες της Natsumi Hayashi όμως παρότι αμφότερα τα εγχειρήματα βασίζονται στην ιδέα της αιώρησης η προσέγγιση του Deacon είναι τελείως διαφορετική. Η Hayashi εμφανίζει την αιώρηση ως κάτι απλό συνηθισμένο που απλά συμβαίνει, ενώ ο Deacon ενσωματώνει μέσα στην δουλειά του και λίγη μαγεία. Κάθε προσέγγιση έχει την δική της μοναδική γοητεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Προσθήκη

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.