Αρχική Τεχνολογία UBC Coren, το απόλυτο carbon ποδήλατο πόλης.

UBC Coren, το απόλυτο carbon ποδήλατο πόλης.

by Andreas Rekopoulos
UBC Coren Urban Carbon Bicycle

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία δανεισμένη από τον κόσμο της Formula 1 και τεχνικές λύσεις που εφαρμόζονται συνήθως σε αγωνιστικές κατασκευές, το UBC Coren είναι ένα ποδήλατο πόλης που υπερέχει.

Η Γερμανική εταιρία UBC Composites GmbH είναι μια από τις πιο εξειδικευμένες εταιρίες κατασκευής εξαρτημάτων από carbon fiber στον κόσμο. Πολλά αυτοκίνητα υπέρ υψηλών επιδόσεων χρησιμοποιούν μονοκόκ πλαίσια της UBC. Για παράδειγμα ένα αγωνιστικό Audi R8 μια Porsche Carrera GT, μια αγωνιστική Porsche GT2 ή μια Formula 1 της Toyota όλα κρύβουν από κάτω ένα carbon πλαίσιο της UBC. Το Coren είναι το πρώτο ποδήλατο που κατασκεύασαν και είναι μια άσκηση τεχνολογίας αλλά και υψηλής αισθητικής. Ο σχεδιασμός έγινε από τον Christian Zanzotti.

Το UBC Coren και φτιάχνεται από T1000 carbon fiber. Το υλικό αυτό δεν είναι συνηθισμένο carbon όπως αυτό που συναντάμε συχνά σε πλαίσια ποδηλάτων ή αξεσουάρ αυτοκινήτων. Είναι ένας τύπος carbon ανώτατων προδιαγραφών και χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά σε μονοκόκ πλαίσια μονοθέσιων Formula 1 και άλλων αγωνιστικών αυτοκινήτων. Βλέποντας κάποιος το Coren πρώτη φορά υποθέτει ότι πρόκειται για αγωνιστική κατασκευή, όμως πρόκειται για ένα εξαιρετικά εξελιγμένο ποδήλατο πόλης με μια ταχύτητα.

Χρειάζονται περίπου 40 ώρες χειρονακτικής εργασίας υψηλού επιπέδου για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του πλαισίου που χρησιμοποιεί το UBC Coren. Κατόπιν το ποδήλατο πρέπει να συναρμολογηθεί και να δοκιμαστεί. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα ποδήλατο που σταματάει την ζυγαριά στα 7,7 κιλά και μαγνητίζει τα βλέμματα. Οι γνώστες της ποδηλατικής τεχνολογίας ίσως θα σκεφτούν ότι  7,7 κιλά δεν αποτελούν κανένα ρεκόρ, όμως αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν πρόκειται για κάποιο αγωνιστικά, αλλά για ένα πλήρως εξοπλισμένο ποδήλατο πόλης, με φωτιστικά σώματα, μεγάλη σέλα, δισκόφρενα, κτλ, είναι το ελαφρύτερο της κατηγορίας του.

Φυσικά όλα τα περιφερειακά είναι απλά κορυφαία. Τετραπίστονα δισκόφρενα με δίσκους Magura SL, ενσωματωμένα φωτιστικά σώματα LED, μετάδοση με αυτορυθμιζόμενο ιμάντα, και πολλές άλλες εξελιγμένες τεχνικές λύσεις διασφαλίζουν άνεση στην καθημερινή σας μετακίνηση. Παράλληλα ότι μπορούσε να φτιαχτεί από carbon fiber απλά φτιάχτηκε. Το UBC Coren δεν είναι ένα από εκείνα τα ποδήλατα που χαρακτηρίζονται carbon επειδή έχουν carbon πλαίσιο. Εδώ ακόμη και η μπάρα του τιμονιού, η βάση της σέλας και οι ζάντες, όλα είναι φτιαγμένα από πρώτης ποιότητας ανθρακονήματα.

Δυστυχώς με τιμή 25,000€ το UBC Coren είναι ένα εκπληκτικό ποδήλατο πόλης που ελάχιστοι θα μπορέσουν να αποκτήσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.