Αρχική Μόδα & Ένδυση Γυναικείες τσάντες Clutch της Zaha Hadid για την Perrin Paris.

Γυναικείες τσάντες Clutch της Zaha Hadid για την Perrin Paris.

by Andreas Rekopoulos
Γυναικείες Τσάντες Clutch της Zaha Hadid για την perrin paris

Η Perrin Paris παρουσιάζει μια σειρά από εντυπωσιακές γυναικείες τσάντες Clutch σχεδιασμένες από την διάσημη αρχιτέκτονα Zaha Hadid.

Το πρότζεκτ συνεργασίας του οίκου Perrin με την Zaha Hadid είχε ήδη ξεκινήσει από το 2015, η αφετηρία της συνεργασίας ήταν μια φιλοφρόνηση. Το 2015, η Sally Perrin, καλλιτεχνική διευθύντρια  του Γαλλικού οίκου αξεσουάρ Perrin Paris έτυχε να διαβάσει στους Financial Times συνέντευξη με της θρυλικής αρχιτεκτόνισσας, Zaha Hadid. Μέσα στην συνέντευξη υπήρχε την ερώτηση «ποιο είναι το πιο αγαπημένο δώρο που πήρατε φέτος;» η απάντηση της Hadid ήταν «Μια τσάντα-γάντι Perrin Paris».

Αυτός ο συνδυασμός τυχαίων περιστατικών έγινε η αφορμή η Sally Perrin να προσεγγίσει την Zaha Hadid και να προτείνει να συνεργαστούν. Στις αρχές του 2016 η Perrin συναντήθηκε με τη Hadid και την ομάδα της για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της συνεργασίας. Δυστυχώς όμως λίγες εβδομάδες αργότερα η μοίρα έπαιξε ένα διαφορετικό παιχνίδι και ο κόσμος συγκλονίστηκε από τον ξαφνικό θάνατο της Hadid, έτσι σταμάτησε και το πρότζεκτ για τις τσάντες Perrin X Zaha Hadid.

Αρκετούς μήνες αργότερα, η ομάδα της του αρχιτεκτονικού γραφείου Zaha Hadid επανήλθε, καθώς θεώρησαν ότι η διάσημη αρχιτεκτόνισσα θα ήθελε να ολοκληρωθεί το πρότζεκτ που αφορούσε τις αγαπημένες τις τσάντες. Με επικεφαλής τον διευθυντή σχεδιασμού Maha Kutay, δημιούργησαν μια σειρά από γυναικείες τσάντες Clutch διακοσμημένες με «γάντια γλυπτά» χαρακτηριστικά του σχεδιαστικού στυλ της Zaha Hadid.

Η επιλογή του τύπου τσάντας καθώς και του στυλ της «τσάντας-γαντιού» ήταν μονόδρομος, καθώς ο οίκος Perrin Paris είναι γνωστός για τον συγκεκριμένο τύπο τσάντας, καθώς και για το πάθος του να ενσωματώνει το στοιχείο του γαντιού στις γυναικείες τσάντες.

Άλλωστε οι καταβολές της Perrin είναι ο χώρος του γαντιού, η εταιρία ιδρύθηκε στο Παρίσι το 1893 με αντικείμενο την κατασκευή γαντιών και μεταπήδησε στον χώρο της υψηλής μόδας μια γενιά μετά. Έτσι η ενσωμάτωση του γαντιού στις όμορφες γυναικείες τσάντες Clutch που παράγει είναι πέρα από εικαστικό στοιχείο και μια απόδοση φόρου τιμής στην κληρονομιά και το παρελθόν της μάρκας.

Η συλλογή Perrin Paris X Zaha Hadid είναι φυσικά περιορισμένης παραγωγής και περιλαμβάνει 5 διαφορετικούς χρωματισμούς τσάντας συνδυασμένους με τα χαρακτηριστικά μεταλλικά γάντια σε τρία διαφορετικά σχήματα και χρώματα.

Κατόπιν της παρουσίασης της νέας συλλογής η συγκινημένη Sally Perrin σχολίασε ότι η «Zaha ήταν ένα απίστευτο ταλέντο και το έργο της θα συνεχίσει να ζει ως μια βαριά κληρονομιά με διαρκή επίδραση στους χώρους και της αρχιτεκτονικής αλλά και του σχεδιασμού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.