Αρχική Σπίτι & Design Ορθοπεδικό κάθισμα τραπεζαρίας Depostura του Mario Milana.

Ορθοπεδικό κάθισμα τραπεζαρίας Depostura του Mario Milana.

by Andreas Rekopoulos
Κάθισμα τραπεζαρίας Depostura του Mario Milana

Το Depostura είναι ένα κομψό ορθοπεδικό κάθισμα τραπεζαρίας με έντονα στοιχεία Bauhaus αισθητικής, το οποίο εστιάζει στην σωστή θέση καθίσματος.

Σχεδιάστηκε από τον Mario Milana ο οποίος θέλησε να δημιουργήσει ένα κάθισμα με ποιοτικά υλικά και μοντέρνο σχεδιασμό, το οποίο να τοποθετεί το σώμα στην πιο ορθοπεδικά δόκιμη στάση για φαγητό. Εξ ου και η ονομασία Depostura, από το posture. Η προσεκτικά διαμορφωμένη πλάτη του καθίσματος λειτουργεί σαν ελατήριο και παρέχει στήριξη ακριβώς εκεί που χρειάζεται, στον οσφυακό της μέσης μας.

Τα περισσότερα καθίσματα τραπεζαρίας έχουν πολύ απλές πλάτες χωρίς μηχανισμούς και δεν προσφέρουν καμία μορφή ορθοπεδικής στήριξης. Αυτή είναι και η καθοριστική διαφορά του Depostura από ένα συνηθισμένο κάθισμα τραπεζαρίας, ότι είναι ορθοπεδικά σωστό. Η δυσκολία στον σχεδιασμό ήταν ότι παράλληλα με την σωστή στήριξη το κάθισμα έπρεπε να είναι κομψό, λιτό και απέριττο.

Λόγω αισθητικών κριτηρίων ο σχεδιαστής δεν ήθελε να φτιάξει ένα ογκώδες κάθισμα με μηχανισμούς, όπως οι μηχανισμοί πλάτης που έχουν για παράδειγμα τα καθίσματα γραφείου. Η λύση ήταν το ατσάλινο πλαίσιο αυτού του ιδιόμορφου σχήματος, που τοποθετεί το  μαξιλάρι πλάτης αναρτημένο στον αέρα εκεί που χρειάζεται. Μια ιδιοφυής σχεδιαστική προσέγγιση που λύνει το πρακτικό ζήτημα με τον πλέον κομψό τρόπο. Παράλληλα ο έξυπνος σχεδιασμός επιτρέπει να ρυθμιστεί η πλάτη στο ύψος ώστε να ταιριάξει σε ανθρώπους με διαφορετικά αναστήματα.

Πέρα από την πρακτική διάσταση του θέματος το κάθισμα τραπεζαρίας Depostura διαθέτει και εξαιρετική ποιότητα κατασκευής. Είναι φτιαγμένο από βαμμένο μασίφ ατσάλι ενώ το μαξιλάρι του καθίσματος και η πλάτη είναι ντυμένο με δέρμα. Οι τελικές λεπτομέρειες που ολοκληρώνουν την επιτυχημένη σύνθεση είναι η ξύλινη μπίλια ρύθμισης της πλάτης, αλλά και το όμορφο γυαλισμένο μεταλλικό λογότυπο του κατασκευαστή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Δημήτριος 28/07/2020 - 00:15

Φανταστική καρέκλα τραπεζαρίας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.