Αρχική Μόδα & Ένδυση Αρχιτεκτονικά Κοσμήματα από τους Lotocoho.

Αρχιτεκτονικά Κοσμήματα από τους Lotocoho.

by Anna Karataglidou
Lotocoho Jewelry

Η ομάδα σχεδιαστών γεωμετρικών κοσμημάτων Lotocoho πραγματικά εντυπωσιάζει με τα αρχιτεκτονικά της κοσμήματα. H συλλογή τους δίνει μία αίσθηση που συναντάς στο καλό design: Μοιάζουν από τη μία φρέσκα, φουτουριστικά και καινοτόμα αλλά από την άλλη τόσο αρχετυπικά, σαν να είναι απευθείας σμιλεμένα στο πρωταρχικό τους υλικό.

Αυτό είναι και το ζητούμενο: το αρχετυπικό σύμβολο. Η Lotocoho είναι μία δημιουργική ομάδα που μεταφράζει σήματα σε σύμβολα. Τα έντονα γεωμετρικά σχέδια που χαρακτηρίζουν τα αρχιτεκτονικά κοσμήματα των Lotocoho αναφέρονται σε μια δική τους ερμηνεία και έρευνα του συμβόλου και του περιεχομένου του.

Ακολουθώντας το παράδειγμα του καλλιτέχνη Aby Warburg με το έργο του “Mnemosyne-Atlas”, οι Lotocoho μελετούν το σύμβολο και το μεταφράζουν: στην περίπτωση τους το μεταγράφουν σε ευκλείδεια γεωμετρικά σχήματα και πολύγωνα Thiessen. Φυσικά, στον σχεδιασμό προσθέτουν εργονομικές  παραμέτρους ώστε να ακολουθούν το σχήμα του ανθρώπινου σώματος και μία αναλογία στην κλίμακα μεγέθους. Έτσι δημιουργούν αρχιτεκτονικά κοσμήματα με όλη τη σημασία της “αρχιτεκτονικής”.

Η συλλογή τους “Ergonomic Territories” μεταφράζει τοπία σε κοσμήματα. Βασίζεται στη γεωλογία, τα τοπία και τις σύγχρονες γλώσσες τα οποία και τα εκφράζει σε μια πλήρη συλλογή από δαχτυλίδια, καρφίτσες, σκουλαρίκια και βραχιόλια που συνδυάζουν το φυσικό και αφηρημένο-τεχνητό σε μεγάλη ποικιλία μορφών. Οι συνδυασμοί αυτοί κρύβουν μέσα τους όλη τη γνώση, και τη μνήμη, που υπονοεί ο αρχετυπικός συμβολισμός του βουνού, της πέτρας και του ορυκτού.

Οι Lotocoho είναι η Anna Tomich και ο Jorge López Conde. Η Anna είναι σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων αλλά ασχολείται κυρίως με την μετάφραση των σημείων σε σύμβολα, ώστε να αποδώσει καλλιτεχνικά τις προσλήψεις από τα ταξίδια της σε όλον τον κόσμο. Ο Jorge López Conde είναι πολυσχιδής προσωπικότητα που έχει ασχοληθεί με την αρχιτεκτονική, το design, τη φωτογραφία, ακόμη και με την μουσική παραγωγή. Γι’ αυτόν ο συμβολισμός και η σημειολογία είναι το μέσο αναγνώρισης της πραγματικότητας.

Πέρα από τη φιλοσοφία του σχεδιασμού, το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άρτιο και καθιστά τα αρχιτεκτονικά κοσμήματα των Lotocoho μοναδικά statement αποκτήματα που ξεχωρίζουν!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.