Αρχική Σπίτι & Design Γραφείο Nevada του Alberto Danese για την Cattelan Italia.

Γραφείο Nevada του Alberto Danese για την Cattelan Italia.

by Anna Karataglidou
Nevada Desk by Alberto Danese for Cattelan Italia

Ο φουτουριστικός σχεδιασμός συναντά την ομορφιά του οργανικού στο υπέροχο γραφείο Nevada που σχεδίασε ο Alberto Danese για την Cattelan Italia.

Η ιταλική εταιρεία μας έχει συνηθίσει σε πολυτελή έπιπλα ξεχωριστού design, φτιαγμένα από άριστης ποιότητας υλικά. Ο κατάλογος των προϊόντων της Cattelan Italia αποτελεί σημείο αναφοράς στα ποιοτικά έπιπλα design και ένα κομμάτι του μας έχει κλέψει την καρδιά: το γραφείο Nevada σχεδιασμένο από τον Alberto Danese. Με υλικά που σε προκαλούν να τα αγγίξεις, όπως η μαρμάρινη τάβλα και η βάση από υλικό cristalplant το γραφείο Nevada είναι ξεχωριστό από άποψη τόσο σχεδιασμού όσο και κατασκευής.

Καμπύλες λείες, που θυμίζουν κομμάτια από διαστημόπλοιο ή «τρομπέτες» με καρφωμένο πάνω τους έναν περιστρεφόμενο “καθαρό” κύβο, έρχονται σε αντίθεση με το οργανικό, σε σχήμα φασολιού, μαρμάρινο πάνω μέρος του γραφείου Nevada. Ο κύβος είναι η συρταριέρα του γραφείου και περιστρέφεται στον άξονά του. Λεία άσπρη λακαρισμένη επιφάνεια αντιπαρατίθεται με τα εμφανή νερά της φυσικής μαρμάρινης πλάκας.

Η βάση του γραφείου Nevada είναι κατασκευασμένη από πατενταρισμένο υλικό cristalplant. Το υλικό αυτό είναι ένα μοναδικό υψηλής τεχνολογίας συνθετικό υλικό, το οποίο αποτελείται σε υψηλό ποσοστό από μείγμα φυσικών ορυκτών και σε χαμηλότερο ποσοστό από ακρυλικά πολυμερή, μεγάλης καθαρότητας. Απαλό στο άγγιγμα, υπο-αλλεργικό και μη τοξικό, 100% ανακυκλώσιμο και παρεμφερές με φυσική πέτρα, προτιμάται από τους μεγαλύτερους designers παγκοσμίως.

Για το πάνω μέρος του τραπεζιού επιλέγεται πλάκα από μάρμαρο ένα ασυνηθίστο και ταυτόχρονα πολυτελές υλικό για εφορμογή γραφείου.  Μάλιστα, μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα σε δύο τύπους μαρμάρου, είτε σκούρο ματ Ebano, είτε λευκό Carrara. Μια πραγματικά δύσκολη επιλογή!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.