Αρχική Μόδα & Ένδυση Άρωμα Τσιμέντου: Comme des Garçons Concrete.

Άρωμα Τσιμέντου: Comme des Garçons Concrete.

by Andreas Rekopoulos

Το Concrete είναι το νέο άρωμα του Ιαπωνικού οίκου μόδας Comme des Garçons το οποίο έρχεται συσκευασμένο σε ένα μπουκάλι από τσιμέντο.

Η σχεδιάστρια της Comme des Garçons, η εκκεντρική Rei Kawakubo είναι ευρέως γνωστή στον χώρο της μόδας ως «Η αρχιτέκτονας των ρούχων» λόγω της γεωμετρικής της προσέγγισης στον σχεδιασμό της. ‘Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι επέλεξε να παρουσιάσει ένα άρωμα του οποίο το μπουκάλι και η ονομασία παραπέμπουν σε δομικό υλικό.

Σύμφωνα με την Comme des Garçons το  Concrete είναι ένα άρωμα φτιαγμένο ώστε να ταιριάζει με τον αστικό χαρακτήρας μιας πόλης. Το υλικό κατασκευής του μπουκαλιού αντικατοπτρίζει την ιδέα του γκρεμίσματος, της δόμησης και της δημιουργίας κάτι νέου. Η σκληρή αισθητική του μπουκαλιού μεταφορικά γκρεμίζει την αισθητική αντίληψη μας που αναμένει ένα άρωμα να περιέχεται σε ένα ανάλαφρο γυάλινο δοχείο, ενώ οι ζεστές πολύπλοκες μυρωδιές που κρύβονται μέσα, δομούν ξανά και δημιουργούν κάτι έο που προέρχεται από εκεί που το περιμένεις.  Είναι ένα αιθέριο άρωμα, που όμως  αποτελεί ωδή στον μπρουταλισμό.

Ευτυχώς (μάλλον) το περιεχόμενο του μπουκαλιού δεν έχεις την μυρωδιά του τσιμέντο, μυρίζει περισσότερο σανταλόξυλο, τριαντάφυλλο και ζεστά καρυκεύματα. Δημιουργώντας έτσι ηθελημένα μια έντονη αντίθεση με το «σκληρό» μπρουταλιστικό μπουκάλι.

Η παρουσίαση του Comme des Garçons Concrete συνδυάστηκε με μια σειρά από πολιτιστικές δράσεις στην Νέα Υόρκη με θεματολογία μηχανές τσιμέντου, πάγο και τσιμέντο. Το πλήρες λανσάρισμα του νέου αρώματος στην αγορά θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2017.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.