Αρχική Σπίτι & Design Μαχαίρια Twin Cermax της Zwilling J.A. Henckels.

Μαχαίρια Twin Cermax της Zwilling J.A. Henckels.

by Andreas Rekopoulos

Τα μαχαίρια κουζίνας Twin Cermax της Zwilling J.A. Henckels αποτελούν ένα εντυπωσιακό παράδειγμα τεχνολογίας μεταλλουργίας, καθώς το ατσάλι τους είναι  τόσο σκληρό που προσεγγίζει την σκληρότητα κεραμικών υλικών.

Με παράδοση 282 ετών (από το 1731) στην κατασκευή μαχαιριών το όνομα J.A. Henckels είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμο ως ένα διαχρονικό σύμβολο ποιότητας. Η συλλογή μαχαιριών Twin Cermax είναι η κορυφαία σειρά προϊόντων της διάσημης Γερμανικής εταιρίας και συνδυάζει την Γερμανική ποιότητα με την Ιαπωνική παράδοση. Τα Twin Cermax είναι τα πρώτα μαχαίρια της Zwilling J.A. Henckels που κατασκευάζονται στην Ιαπωνία. Το υλικό κατασκευής τους είναι ατσάλι τύπου “microcarbide steel”.

Η διαδικασία κατασκευής είναι εξαιρετικά προηγμένη, το ατσάλι πρώτα εξαερώνεται και αποκτά την μορφή σκόνης, κατόπιν η σκόνη συμπιέζεται κάτω από υψηλή πίεση ώστε να ξαναγίνει ένα ομοιογενές υλικό. Το αποτέλεσμα είναι μια λεπίδα με σκληρότητα 66° HRC (βαθμοί Rockwell), γεγονός που καθιστά τα Twin Cermax πιθανώς τα σκληρότερα μεταλλικά μαχαίρια κουζίνας.

Το ακόνισμα των Twin Cermax γίνεται φυσικά με το χέρι από εξειδικευμένους τεχνίτες και όλα τα μαχαίρια ελέγχονται ένα προς ένα πριν συσκευαστούν. Η εργονομική λαβή των μαχαιριών είναι φτιαγμένη από ένα υλικό που ονομάζεται Micarta®, πρόκειται για ένα μείγμα λινού με ρητίνη το οποίο έχει τεράστια αντοχή σε μηχανική καταπόνηση (ανώτερη από πολλά μέταλλα), είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε υγρασία και χημικές αλλοιώσεις, ενώ είναι και ιδιαίτερα ελαφρύ. Έτσι αποτελεί ιδανικό υλικό για λαβή καθώς είναι υγειονομικό, ανθεκτικό και βοηθάει στο σωστό ζύγισμα του μαχαιριού. Η συλλογή περιλαμβάνει μια ποικιλία μαχαιριών, όπως Ιαπωνικού στυλ μαχαίρι σεφ Santoku, Ευρωπαϊκού στυλ μαχαίρι σεφ και μαχαίρι ξεφλουδίσματος. Ενδεικτική τιμή για ένα μαχαίρι σεφ 220€.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.