Αρχική Σπίτι & Design Sorapot, η τέχνη του τσαγιού συναντά το βιομηχανικό design.

Sorapot, η τέχνη του τσαγιού συναντά το βιομηχανικό design.

by Andreas Rekopoulos
Sorapot by Joey Roth

Η προετοιμασία του τσαγιού αποτελεί ιεροτελεστία για πολλούς λαούς αλλά και για τους φανατικούς του δημοφιλούς ροφήματος. Φυσικά το κατάλληλο σκεύος για να φιλοξενήσει μια τέτοια διαδικασία μετατροπής του νερού σε εκχύλισμα τσαγιού, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το εικονιζόμενο Sorapot, το οποίο εάν δεν ήταν τσαγιέρα μάλλον θα ήταν ο πυρήνας του κινητήρα κάποιου διαστημοπλοίου.

Σχεδιασμένο από τον Joey Roth το Sorapot έχει καθαρή αρχιτεκτονική φόρμα με έντονο το φουτουριστικό στοιχείο και είναι φτιαγμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και πυρίμαχο γυαλί (Pyrex).Το ιδιόμορφο σχήμα του επιτρέπει την παρακολούθηση της διάχυσης του τσαγιού στο νερό από τέτοια γωνία  που η διαδικασία προετοιμασίας μετατρέπεται σε οπτική πανδαισία.

Το συγκεκριμένο αξεσουάρ τσαγιού δίνει ένα σύγχρονο αέρα στην αρχαία τελετουργία της προετοιμασίας του τσαγιού δένοντας ιδανικά την παράδοση με τον μοντερνισμό.

Η προσοχή στην λεπτομέρεια δεν σταματάει στο αντικείμενο το ίδιο αλλά επεκτείνεται και στην υπέροχη συσκευασία του, η οποία είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο χαρτόνι, με αισθητική εμπνευσμένη από της γνωστές χαρτονένιες  αυγοθήκες που συναντάμε στα κατά τόπους σουπερμάρκετ.

Διατίθεται σε δύο εκδόσεις,  με γυαλιστερή  επεξεργασία που καθρεφτίζει το φως ή με ματ σατινέ επεξεργασία που δείχνει πιο “industrial”,  η τιμή του ξεκινάει από περίπου 160€.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.