Αρχική Σπίτι & Design Τραπεζαρία Quantum του Jason Phillips.

Τραπεζαρία Quantum του Jason Phillips.

by Andreas Rekopoulos
Τραπεζαρία Quantum από τον Jason Phillips.

Ο Αμερικάνος σχεδιαστής Jason Phillips δημιούργησε την εντυπωσιακή τραπεζαρία Quantum αντλώντας έμπνευση από τα υποατομικά σωματίδια.

Η ιδέα πίσω από τον σχεδιασμό ήταν να αποτυπωθεί στον χώρο η πορεία της κίνησης των υποατομικών σωματιδίων. Έτσι ο σχεδιαστής-καλλιτέχνης χρησιμοποίησε μαύρο ατσαλόσυρμα για να δημιουργήσει μια βάση τραπεζιού που αποτυπώνει την αέναη κίνηση αυτών των μικροσκοπικών σωματιδίων που σχηματίζουν την δομή της ύλης.

Για να ολοκληρωθεί η κομψή σύνθεση και να πάρει το σχήμα τραπεζαρίας η περίτεχνη βάση πλαισιώνεται από μια τάβλα σε βαμμένη σε πορτοκαλί απόχρωση.

Η τραπεζαρία Quantum έχει μια αιθέρια αίσθηση, είναι λεπτή και ντελικάτη, όμως ταυτόχρονα τραβάει εύκολα όλα τα βλέμματα και προκαλεί εντυπωσιασμό.  Τέλος πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα, το ιστορικό του σχεδιασμού σίγουρα θα κινήσει το ενδιαφέρον σε όλους τους φίλους της φυσικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.