Αρχική Σπίτι & Design Κρυστάλλινα ποτήρια Smoke από τον Joe Colombo.

Κρυστάλλινα ποτήρια Smoke από τον Joe Colombo.

by Andreas Rekopoulos

Τα κρυστάλλινα ποτήρια Smoke σχεδιάστηκαν από τον Joe Colombo για την Ιταλική εταιρία Arnolfo di Cambio το 1964 και είναι ένα από εκείνα τα ελάχιστα αντικείμενα που δεν τα αγγίζει ο χρόνος.

Τα ποτήρια Smoke αποτελούν των ορισμό του “κλασικού-μοντέρνου” καθώς παρότι διανύουν την 6η τους δεκαετία, παραμένουν ακόμη τόσο πρωτοποριακά που είναι αδύνατον να μαντέψει κάποιος την ηλικία του σχεδίου. Ο Colombo σχεδίασε τα ποτήρια Smoke με γνώμονα την εργονομία.

Ως φανατικός καπνιστής, ο σχεδιαστής έφτιαξε ένα ποτήρι που επέτρεπε στον χρήστη να το κρατάει εύκολα με το ίδιο χέρι που κρατάει και το τσιγάρο του. Η χαρακτηριστική οπή στο κάτω μέρος εξυπηρετεί έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να κρατά το ποτήρι αποκλειστικά με τον αντίχειρα του, αφήνοντας έτσι τα υπόλοιπα δάχτυλα ελευθέρα να κρατάνε το τσιγάρο.

Κάθε ποτήρι φτιάχνεται με τα υψηλής ποιότητας στάνταρ της Arnolfo di Cambio και είναι 100% χειροποίητο, κατασκευασμένο από εξειδικευμένους τεχνίτες που φυσάνε το γυαλί με τον παραδοσιακό τρόπο. Για αυτό τον λόγο κανένα ποτήρι δεν είναι ακριβώς ίδιο με το άλλο, μικρές διαφορές όπως μια φούσκα αέρα ή μια διαφορά στο πάχος του κρυστάλλου συμβάλουν στον χαρακτήρα των ποτηριών και αποτελούν την σφραγίδα που συνοδεύει ένα χειροποίητο έργο τέχνης. Τα ποτήρια Smoke είναι σίγουρα το απόλυτο αξεσουάρ για έναν καπνιστή, όμως ακόμη και οι μη καπνιστές θα εκτιμήσουν την πρακτικότητα χρήσης, παρά τον ελαφρώς παρωχημένο αρχικό σκοπό. Ένα διαχρονικό σχέδιο από έναν θρύλο του σύγχρονου Design. Ενδεικτική τιμή 150€.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.