Αρχική Σπίτι & Design Αιωρούμενα φωτιστικά από την Crealev.

Αιωρούμενα φωτιστικά από την Crealev.

by Andreas Rekopoulos

Τα φωτιστικά της Crealev αιωρούνται κυριολεκτικά στον αέρα, δημιουργώντας ένα οπτικό παράδοξο που ξαφνιάζει και σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο.

Η Ολλανδική εταιρία Crealev εξειδικεύεται σε ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο κλάδο, ασχολείται αποκλειστικά με μηχανισμούς που κάνουν αντικείμενα να αιωρούνται! Η εταιρία αποτελείται από το δίδυμο πατέρα-κόρης Ger Jansen και Angela Jansen, οι ο ποίοι εξελίσσουν μόνοι τους τα προϊόντα τους. Δύο από πιο εντυπωσιακά τους δημιουργήματα είναι τα επιτραπέζια φωτιστικά Silhouette και Eclipse.

Το Eclipse είναι ένα μοντέρνο επιτραπέζιο φωτιστικό με αφαιρετικό σχεδιασμό, ενώ το  Silhouette είναι ένα ρετρό-μοντέρνο δημιούργημα, καθώς η απολύτως κλασσική γραμμή του ανατρέπεται μόνο από το σπαστό αιωρούμενο “καπέλο” του. Ο μηχανισμός που επιτρέπει στα πρωτοποριακά φωτιστικά της Crealev να αιωρούνται αποτελείται από ένα σύστημα ηλεκτρομαγνητών στο κάτω μέρος του φωτιστικού και μια μεταλλική πλάκα στο επάνω μέρος.

Ο φωτισμός προέρχεται από λυχνίες τύπου LED με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, ενώ και τα δύο φωτιστικά έχουν και δυνατότητα dimming. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και είναι σίγουρο ότι θα ξαφνιάσει οποιονδήποτε το δει και θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης. Τα φωτιστικά Silhouette και Eclipse διατίθενται ήδη με ενδεικτική τιμή 980€.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.