Αρχική Σπίτι & Design Αποκτήστε Roof Garden με τις γλάστρες της Pull+Push.

Αποκτήστε Roof Garden με τις γλάστρες της Pull+Push.

by Andreas Rekopoulos

Ο Ιάπωνας σχεδιαστής Nobuhiro Sato δίνει σε όλους την δυνατότητα να αποκτήσουν μια μινιατούρα Roof Garden με τις καταπληκτικές γλάστρες που σχεδίασε για την εταιρία pull+ push. Ένας κήπος ταράτσας είναι κάτι που πολλοί από εμάς θα επιθυμούσαμε στις τσιμεντένιες πόλεις που ζούμε, όμως κάτι τέτοιο σε πολλές περιπτώσεις είναι πρακτικά δύσκολο να υλοποιηθεί.

Οι γλάστρες της pull + push είναι φτιαγμένες από τσιμέντο και αποτελούν μικρά αριστουργήματα που μοιάζουν με παρατημένα κτίρια τα οποία αποκτούν ζωή μέσω των φυτών που φιλοξενούν. Η δουλειά που έχει γίνει στις λεπτομέρειες είναι καταπληκτική, καθώς αναπαριστούνται εξαρτήματα όπως πόρτες, γυάλινα παράθυρα, σωλήνες νερού και μικροσκοπικά μεταλλικά κάγκελα στα μπαλκόνια.

Εικαστικά το concept του Sato δείχνει με έντονο και επιτυχημένο τρόπο την ομορφιά των φυτών σε ένα μουντό τσιμεντένιο περιβάλλον και υπογραμμίζει την αξία του πράσινου στην ζωή μας και την δυνατότητα ενός απρόσωπου τσιμεντένιου όγκου να αποκτήσει ζωή με την βοήθεια της φύσης. Το ακατέργαστο τσιμέντο αποτελεί ιδανικό υλικό για γλάστρα, καθώς είναι ανθεκτικό σε καταπόνηση, έχει μικρό κόστος κατασκευής και διαθέτει και πόρους ώστε να αναπνέει το χώμα και να εξατμίζεται το περιττό νερό. Τέλος, όσο η γλάστρα εκτίθεται στα στοιχεία της φύσης, οι αλλοιώσεις που θα υποστεί όχι μόνο δεν χαλάνε την εικόνα της, αντίθετα ενισχύουν την αίσθηση του παρατημένου κτιρίου και συμβάλουν στην μοναδική της προσωπικότητα.

Η σειρά περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές γλάστρες που η κάθε μια έχει τον δικό της χαρακτήρα και το δικό της αρχιτεκτονικό στυλ. Το Mansion Planter είναι αυτό με τα μικρά μπαλκονάκια, το οποίο ξεχωρίζει για το πλήθος των λεπτομερειών του. Το Cube Planter είναι απολύτως γραμμικό και τετράγωνο, με κυρίαρχο στοιχείο τα πολλά χρωματιστά παράθυρα και σίγουρα θα αρέσει στους λάτρεις του μινιμαλισμού. Το Pipe Planter χαρακτηρίζεται από τους εκτεθειμένους σωλήνες για το νερό στο κάτω μέρος, οι οποίοι εξυπηρετούν και στην αποβολή του περίσσιου νερού εάν ποτίσετε την γλάστρα υπερβολικά. Τέλος το Truss Planter ξεχωρίζει για την “κατεστραμμένη” όψη του η οποία εκθέτει και τον μεταλλικό σκελετό της κατασκευής.

Οι γλάστρες της pull + push εκφράζουν μια πρωτότυπη εικαστική άποψη στην διακόσμηση εξωτερικών χώρων, μεταδίδοντας παράλληλα ένα σημαντικό οικολογικό μήνυμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.