Αρχική Σπίτι & Design Καρέκλα ABARTH από τον Fabio Novembre.

Καρέκλα ABARTH από τον Fabio Novembre.

by Andreas Rekopoulos

Η καρέκλα ABARTH σχεδιάστηκε από τον Fabio Novembre για την Ιταλική εταιρία Casamania και είναι εμπνευσμένη από την αγωνιστική κληρονομιά της ABARTH, που είναι το αγωνιστικό τμήμα του Fiat Group.

Για πολλές δεκαετίες η ABARTH αναγνωρίζεται για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει στην βελτίωση γνωστών αυτοκινήτων της Fiat, όπως το Fiat Coupe, το Punto και τελευταία το καταπληκτικό Fiat 500. Η παράδοση της ABARTH περιλαμβάνει την χρήση εξελιγμένων υλικών και προχωρημένων τεχνικών λύσεων, με σκοπό την δημιουργία γρήγορων αυτοκινήτων που προσφέρουν οδηγική απόλαυση και υψηλές επιδόσεις. Έτσι και η καρέκλα που φέρει το όνομα της διακρίνεται για την σπορ αισθητική της και τις προσεγμένες λεπτομέρειες που παραπέμπουν στον χώρο της αυτοκίνησης.

Τα χαρακτηριστικά αυλάκια στο κάτω μέρος του καθίσματος θυμίζουν τα γνωστά αεροδυναμικά βοηθήματα στο πίσω μέρος των αυτοκινήτων επιδόσεων, οι κόκκινες ροδέλες στα πλαϊνά που κουμπώνουν το πλαίσιο με το κάθισμα, παραπέμπουν σαφώς στις εξωτερικές μεταλλικές ασφάλειες των αγωνιστικών καπό, ενώ το ημιδιάφανο χρώμα στοχεύει στο να δώσει μια εικόνα κίνησης και δυναμισμού. Η καρέκλα ABARTH είναι χαρακτηριστική και άμεσα αναγνωρίσιμη, διότι διαφέρει από οτιδήποτε άλλο και έχει κομψή σπορτίφ αισθητική σε συνδυασμό με μια ξεχωριστή επιθετική σιλουέτα.

Η βάση της καρέκλας είναι ένα αλουμινένιο γεωμετρικό πλαίσιο, επάνω στο οποίο στηρίζεται το κάθισμα το οποίο φτιάχνεται από ημιδιάφανο πολυκαρβονικό πλαστικό. Είναι διαθέσιμη σε διάφανο, γκρι, κόκκινο και κίτρινο χρώμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.