Αρχική Σπίτι & Design Κεραμικός Μύλος Αλατιού και Πιπεριού του Karim Rashid για τη Slice.

Κεραμικός Μύλος Αλατιού και Πιπεριού του Karim Rashid για τη Slice.

by Anna Karataglidou
Slice Karim Rashid Double Ceramic Mill Salt & Pepper

Ο διπλός κεραμικός μύλος αλατιού και πιπεριού του Karim Rashid είναι προϊόν του διάσημου σχεδιαστή για την εταιρεία εργαλείων κοπής Slice, η οποία ειδικεύεται στις κεραμικές λεπίδες. Οι καμπύλες του σχεδιασμού είναι πλέον ένα αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό του Rashid, που φαίνεται να αγαπά ιδιαίτερα τις ρευστές μορφές. Τα περισσότερα από τα προϊόντα του μοιάζουν σαν να έχουν αναδυθεί και προκύψει από κάποιο υγρό, που “ζωντάνεψε” και σταθεροποιήθηκε σε συγκεκριμένη μορφή.

Η εκδοχή σε χρώμιο στην οποία είναι διαθέσιμος ο διπλός μύλος αλατιού και πιπεριού του Karim Rashid μοιάζει σαν σχηματισμό από υδράργυρο. Ο μύλος για αλάτι και πιπέρι είναι επιχρωμιωμένος και στιλπνός ώστε να μοιάζει με καθρέφτη. Το μεταλλικό εφέ προσθέτει ένα έντονο στοιχείο φουτουριστικού design στο τραπέζι σας, πάνω στο οποίο θα μείνει και σαν διακοσμητικό γλυπτό. Σίγουρα δεν είναι ένα συνηθισμένο εργαλείο κουζίνας που θα θέλετε να κρύψετε στο συρτάρι ή στο ντουλάπι σας. Η εκδοχή του σε άσπρο και μαύρο χρώμα είναι επίσης εξαιρετικά ενδιαφέρουσα με το ευδιάκριτο μαύρο περιστρεφόμενο άκρο να ξεχωρίζει το μύλο για το πιπέρι.

Όσον αφορά το σχεδιασμό, το σχήμα εξασφαλίζει εργονομία στο χειρισμό με άνετες καμπύλες, που όσο κι αν μοιάζουν ασυνήθιστες στην αρχή, τελικά κερδίζουν σε άνεση και ταχύτητα. Το σχήμα επίσης εξασφαλίζει μεγαλύτερη χωρητικότητα για κάθε μύλο, με αρκετό χώρο για άλεσμα αλατιού, ξηρών βοτάνων, μπαχαρικών και κόκκων πιπεριού. Το πάχος των κόκκων που θα προκύψουν από το άλεσμα ρυθμίζεται πανεύκολα με μία ειδική βίδα. Και φυσικά είναι ένας μύλος σχεδιασμένος ειδικά για να φιλοξενήσει δύο κεραμικές λεπίδες-στοιχεία για άλεσμα.

Το κεραμικό υλικό έχει πολλά πλεονεκτήματα σαν μέσο κοπής εφόσον δεν σκουριάζει, έχει ιδιαίτερα μεγάλη σκληρότητα και δεν χρειάζεται ακόνισμα. Συνεπώς, διατηρείται για πολλά χρόνια συνεχούς χρήσης και δεν αλλοιώνει τη γεύση και το άρωμα των μπαχαρικών που αλέθει.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Slice ιδρύθηκε από το 2008 από τον TJ Simone σαν ένα μέσο να χρηματοδοτήσει την φροντίδα του αυτιστικού γιού του. Έκτοτε, με την εξειδίκευση που απέκτησε στις λεπίδες ασφαλείας από κεραμικό υλικό κατόρθωσε να συνεργαστεί με μερικούς από τους σημαντικότερους σχεδιαστές. Σαν αποτέλεσμα τα προϊόντα της Slice έχουν βραβευτεί με μερικά από τα σημαντικότερα βραβεία Design, ενώ η εταιρεία πλέον δηλώνει ότι διαθέτει το 1% των πωλήσεων σε οργανισμούς σχετικούς με την έρευνα του αυτισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Αννα 01/08/2014 - 13:25

Παρακαλώ έχετε αυτό το προιόν σε ασπρόμαυρο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Andreas Rekopoulos 01/08/2014 - 13:27

Καλησπέρα, ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον. Αυτή την στιγμή υπάρχει σε στοκ μόνο ο μεταλλικός χρωματισμός.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.