Αρχική Σπίτι & Design In-Ypsilon του Miroslav Maňas για την mminterier.

In-Ypsilon του Miroslav Maňas για την mminterier.

by Andreas Rekopoulos

Το κάθισμα In-Ypsilon της Τσέχικης εταιρίας mminterier επιτυγχάνει έναν δύσκολο συνδυασμό καθώς παντρεύει το μοντέρνο στυλ με κλασσικές γραμμές.

Ο σχεδιασμός έγινε από τον Τσέχο αρχιτέκτονα Miroslav Maňas ο οποίος είναι και ο ιδρυτής της mminterier. Κυρίαρχο στοιχείο το σχεδίου είναι ο μεταλλικός γωνιώδης σκελετός που δίνει μια μοντέρνα και γεωμετρική σιλουέτα. Η ξύλινη κουρμπαριστή πλάτη και κάθισμα έρχονται να “μαλακώσουν” την αυστηρή γραμμή του σκελετού συνθέτοντας ένα ιδιαίτερο σχέδιο που ολοκληρώνεται με τα μαύρα δερμάτινα καλύμματα. Ο συνδυασμός τριών διαφορετικών υλικών, μετάλλου, ξύλου και δέρματος είναι άκρως επιτυχημένος και δίνει έναν αέρα ποιότητας.

Ενδιαφέρον στοιχείο επίσης αποτελεί η προσπάθεια του Miroslav Maňas να δημιουργήσει ένα ποιοτικό προϊόν δεμένο με την τοπική παράδοση. Έτσι η επιλογή του κουρμπαριστού ξύλου δεν ήταν τυχαία. Ένα μεγάλο ποσοστό από τις γνωστές “Βιενέζικες καρέκλες” που ανακάλυψε ο Michael Thonet στα μέσα του 1800 φτιάχτηκαν στην Τσεχία. Με αφετηρία την αγάπη τους για τις κλασσικές αυτές καρέκλες οι Τσέχοι απέκτησαν μια μακρά παράδοση στην κατασκευή επίπλων από κουρμπαριστό ξύλο. Έτσι το In-Ypsilon συνδυάζει την παράδοση με τον νεωτερισμό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.