Αρχική Σπίτι & Design Αποροφητήρας κουζίνας Feel από την Elica.

Αποροφητήρας κουζίνας Feel από την Elica.

by Andreas Rekopoulos
Elica Feel Cooker Hood

Ο αποροφητήρας κουζίνας Feel της Ιταλικής Elica συνδυάζει πρωτότυπο και μοναδικό Design με ένα ευρηματικό σύστημα χειρισμού και υψηλή απόδοση.

Ο σχεδιασμός έγινε από τον Fabrizio Crisà με στόχο να φτιαχτεί μια όμορφη συσκευή που να δημιουργεί συναισθηματικό δεσμό με τον χρήστη. Έτσι ο Feel μοιάζει περισσότερο με ένα μοντέρνο κάδρο παρά με μια ηλεκτρική συσκευή. Εκτός όμως από την οπτική ομορφιά έπρεπε το Design να δημιουργεί και επιθυμία στον χρήστη να περιεργαστεί το αντικείμενο. Έτσι εξελίχθηκε το σύστημα χειρισμού μέσω αφής e-motion που απλοποιεί τον έλεγχο της συσκευής και κυριολεκτικά προσκαλεί τον χρήστη να την αγγίξει.

Εάν θέλει κάποιος να ενεργοποιήσει τον αποροφητήρα στην μικρή σκάλα, απλά ακουμπάει το μικρό χρωματιστό τετραγωνάκι και τίθεται σε λειτουργία η μικρή εισαγωγή απορρόφησης. Ακουμπώντας το μεγάλο τετραγωνάκι αντιστοίχως ενεργοποιείται η μεγάλη εισαγωγή για ακόμη ισχυρότερη απορρόφηση, για μέγιστη απόδοση μπορούν να δουλεύουν και οι δύο εισαγωγές ταυτόχρονα. Με τον ίδιο τρόπο ενεργοποιείται και το ενσωματωμένο φως LED στο επάνω μέρος του αποροφητήρα.

Πέρα όμως από την όμορφη εμφάνιση και τον πρακτικό τρόπο χειρισμού ο αποροφητήρας κουζίνας Feel έχει και εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά που τον κατατάσσουν στην κορυφή της κατηγορίας. Τα φωτά που χρησιμοποιούνται είναι τύπου LED με μόλις 12W κατανάλωση ρεύματος, Παράλληλα η δυνατότητα απορρόφησης είναι εντυπωσιακή καθώς κυμαίνεται στα 260-700 m3/h (κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα) ανάλογα με την επιλεγμένη σκάλα έντασης. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι αυτή η απορρόφηση επιτυγχάνεται από ένα μικρό σχετικά μηχάνημα με μόλις 80cm φάρδος.

Ο θόρυβος που παράγει το μηχάνημα όταν λειτουργεί κυμαίνεται στα 43-65 dB(A) μια επίδοση επίσης εξαιρετική. Έτσι και τα δύο κριτήρια ενός καλού αποροφητήρα κουζίνας πληρούνται στο μέγιστο, υψηλή απορροφητικότητα και χαμηλό επίπεδο θορύβου. Τέλος προσφέρεται και μεγάλη ευελιξία τοποθέτησης. Υπάρχουν δύο δυνατότητες τοποθέτησης, είτε σε συνδυασμό με σωλήνα που να οδηγεί της οσμές που απορροφούνται εκτός του σπιτιού, είτε με φίλτρο ενεργού άνθρακα που φιλτράρει και ανακυκλώνει τον αέρα στον χώρο χωρίς ανάγκη τοποθέτησης καμινάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.