Αρχική Μόδα & Ένδυση Χειροποίητα κοσμήματα από την Bord De L’eau.

Χειροποίητα κοσμήματα από την Bord De L’eau.

by Andreas Rekopoulos
Bord De L'eau Jewelry

Αυθεντικότητα, φαντασία και η απαραίτητη δόση χιούμορ χαρακτηρίζουν τα πρωτότυπα κοσμήματα της δημιουργικής ομάδας Bord De L’eau.

Η Bord De L’eau έχει την έδρα της στην Θεσσαλονίκη και εκφράζει τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες με ποικίλους τρόπους, ένας εκ των οποίων είναι και η κατασκευή ξεχωριστών κοσμημάτων. Η ονομασία Bord De L’eau σημαίνει στα γαλλικά “στα σύνορα του νερού” όμως στην Ελληνική γλώσσα ακούγεται εξίσου εύηχο, έτσι μπορείτε με υπερηφάνεια να δηλώσετε στην κοπέλα σας από που αγοράσετε το νέο της στολίδι. Η ονομασία χαρακτηρίζει έμμεσα και την επιλογή των υλικών, τα οποία χρησιμοποιούνται σαν σύμβολα και ορίζουν την ταυτότητα των δημιουργημάτων.

Η οριοθέτηση της θάλασσας με τη στεριά έγκειται στην αντιφατικότητα του “αισιόδοξου” τιρκουάζ με τη “σκοτεινή” οξείδωση του ασημιού. Παράλληλα η διαύγεια έρχεται σε αντίστιξη με την οξείδωση, συμβολίζοντας την μόλυνση της θάλασσας, του ουρανού και του ζωικού βασιλείου από την ανθρωπινή παρέμβαση, εκφράζοντας έτσι τις οικολογικές ανησυχίες του καλλιτέχνη. Τα κοσμήματα της Bord De L’eau παρουσιάζουν μια διαφορετική άποψη και χωρίς την ανάγκη χρήσης ακριβών υλικών ξεχωρίζουν με τις απλές γραμμές τους και την επιδέξια χρήση των χρωμάτων που αποτελούν στοιχεία μιας νεανικής και φρέσκιας κουλτούρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.