Αρχική Αρχιτεκτονική Ξενοδοχείο Magnolia το μοντέρνο συναντά το κλασσικό.

Ξενοδοχείο Magnolia το μοντέρνο συναντά το κλασσικό.

by Andreas Rekopoulos

Το ξενοδοχείο Magnolia είναι ένα υπέροχο μείγμα κλασσικής αισθητικής των αρχών του 20ου αιώνα με σύγχρονες μοντέρνες εικαστικές επεμβάσεις.

Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Σαντιάγκο στην Χιλή και πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο Boutique Hotel των 42 δωματίων. Το κτίριο χτίστηκε το 1929 και ο αρχικός του σκοπός ήταν να εξυπηρετήσει ως κατοικία μιας πλούσιας πολιτικής οικογένειας της Χιλής. Αργότερα μετατράπηκε σε οικιστικό χώρο και σύμπλεγμα γραφείων, έως ότου τελικά διαμορφωθεί στο πολυτελές ξενοδοχείο που είναι σήμερα.

Όσων αφορά το την εξωτερική όψη το νεοκλασικό ύφος του κτιρίου διατηρήθηκε και αναπαλαιώθηκε. Όμως η σημαντικότερη παρέμβαση ήταν η προσθήκη τριών νέων ορόφων, καθώς και η διαμόρφωση ενός εντυπωσιακού κήπου στην ταράτσα ο οποίος προσφέρει εξαιρετική θέα στην πόλη, αλλά και στο όμορφο ορεινό τοπίο γύρω από αυτήν.

Η σχεδιαστική παρέμβαση του διάσημου αρχιτεκτονικού γραφείου Cazú Zegers ήταν να προσθέσει μια μονοκόμματη κατασκευή, η οποία συμβαδίζει με το κλασσικό κομμάτι του κτιρίου μέσω μιας ψηφιακής εκτύπωσης. Έτσι διατηρείται η ομοιομορφία του κλασσικού, αποκτώντας όμως παράλληλα μια δόση νέας τεχνολογίας και μοντέρνας σχεδιαστικής αντίληψης.

Το εσωτερικό του ξενοδοχείου Magnolia σχεδιάστηκε από την διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων Carolina Delpiano και ακολουθεί ακριβώς την ίδια φιλοσοφία, δηλαδή της σύνθεσης κλασσικών στοιχείων πολυτέλειας με μοντέρνα έπιπλα, φωτιστικά και άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

Ολόκληρός ο σχεδιασμός του project είναι ένας «διάλογος» μεταξύ του παραδοσιακού και του καινούργιου.

Στο Lobby και στην ρεσεψιόν κλασσικές δερμάτινες πολυθρόνες συντίθενται με υπέρ-μοντέρνα φωτιστικά στοιχεία, ενώ μέσα στα δωμάτια τα vintage βιτρό παράθυρα συναντούν αφαιρετικά κρεβάτια με ψηφιακές εκτυπώσεις κλασσικών σχεδίων στο κεφαλάρι τους. Αυτός ο πλουραλιστικός και ταυτόχρονα πρωτότυπος «διάλογος» αισθητικών αντιλήψεων διαφορετικών εποχών συνεχίζεται σε όλους τους χώρους και δημιουργεί μια όμορφη αντίθεση υλικών, χρωμάτων και σχεδιαστικής φιλοσοφίας.

Το ξενοδοχείο Magnolia είναι ολόκληρο μια ιστορία που εξελίσσεται, χωρίς όμως οι νέες σελίδες να σβήνουν τους προηγούμενες, μια σύνθεση όπου η πρόοδος συνυπάρχει με την παράδοση. Αυτή είναι και η ιδιαίτερη ομορφιά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.