Αρχική Σπίτι & Design Μεταλλική καρέκλα Wire από τους Overgaard & Dyrman.

Μεταλλική καρέκλα Wire από τους Overgaard & Dyrman.

by Andreas Rekopoulos
Μεταλλική καρέκλα Wire από τους Overgaard & Dyrman.

Η Wire είναι μια διαφορετική μεταλλική καρέκλα αξιόλογο δείγμα κλασσικής βιομηχανικής αισθητικής από τους Δανούς σχεδιαστές Overgaard & Dyrman.

Το στυλ όλης της συλλογής καθισμάτων Wire είναι εμπνευσμένο από παραδοσιακή μεταλλουργία και δερμάτινες σέλες άλλων εποχών. Η βασική ιδέα των σχεδιαστών ήταν ξεφύγουν από τις σύγχρονες σχεδιαστικές αντιλήψεις της ευρείας παραγωγής, της μείωσης του κόστους, και των εφήμερων σχεδιαστικών τάσεων. Αλλά αντιθέτως να επιστρέψουν στις παραδοσιακές αξίες που εστιάζονται στα στιβαρά και οικολογικά υλικά, την ποιότητα συναρμολόγησης, την εργονομία, και την λογικής της αντοχής στον χρόνο.

Όλες οι μεταλλικές καρέκλες Wire κατασκευάζονται στο εργαστήριο του Jasper Overgaard και του Christian Dyrman έξω από την Κοπεγχάγη. Για την παραγωγή χρησιμοποιούνται σύγχρονα μηχανήματα και τεχνολογίες, σε συνδυασμό με σεβασμό στην παραδοσιακή επιπλοποιία η οποία περιλαμβάνει «τίμια» κατασκευή και την ενεργή συμμετοχή του τεχνητή στην δημιουργία του κάθε κομματιού.

Η ίδια λογική εφαρμόζεται και στην αισθητική των καθισμάτων, καθώς η φιλοσοφία κατασκευής ορίζει και τον χαρακτήρα του επίπλου. Το σχέδιο της καρέκλας καθορίζεται ουσιαστικά από τον σκοπό της, και ο σκοπός είναι να είναι εργονομική και ανθεκτική τόσο σαν υλικό, όσο και σαν σχεδιαστικό ύφος. Με την πρώτη ματιά είναι φανερό ότι η καρέκλα wire είναι ένα διαχρονικό κομμάτι, το χοντρό ανθεκτικό δέρμα και ο δομημένος σταθερός μεταλλικός σκελετός υπογραμμίζουν αυτήν την προσέγγιση και ολοκληρώνουν το σύνολο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.