Αρχική Σπίτι & Design Καλλιτεχνικά φωτιστικά από τον Jean-Pascal Gauthier.

Καλλιτεχνικά φωτιστικά από τον Jean-Pascal Gauthier.

by Andreas Rekopoulos
Καλλιτεχνικά φωτιστικά από τον Jean-Pascal Gauthier

Ο Καναδός σχεδιαστής Jean-Pascal Gauthier δημιουργεί ιδιαίτερα καλλιτεχνικά φωτιστικά εμπνευσμένα από τα έργα τέχνης του διάσημου γλύπτη Alexander Calder.

Η δουλειά του Alexander Calder είναι άμεσα αναγνωρίσιμη από όλους τους φίλους της κινητικής τέχνης. Τα λεπτεπίλεπτα δημιουργήματα του διάσημου Αμερικάνου γλύπτη ξεχωρίζουν από την χαρακτηριστική μοναδική τους εικαστική ταυτότητα. Ακριβώς αυτή την ανάλαφρη αισθητική που διακρίνει τα δημιουργήματα του Calder αποφάσισε να μεταφέρει ο Gauthier στα φωτιστικά του.

Σύμφωνα πάντα με τον δημιουργό πέρα από την εμφανή έμπνευση από τον Calder η δουλειά του έχει έντονες επιρροές και από τα κινήματα του μινιμαλισμού και του Bauhaus.

Γεωμετρία, κομψότητα, χρώματα, ποικιλία υλικών και πολύ φαντασία, είναι τα δομικά στοιχεία των υπέροχα αφαιρετικών αυτών φωτιστικών. Η σχέση μεταξύ design και τέχνης πάντα ήταν στενή και πλέον η γραμμή που διαχωρίζει τα δύο είναι εντελώς δυσδιάκριτη. Τα καλλιτεχνικά φωτιστικά του Gauthier ακροβατούν ακριβώς επάνω στην λεπτή αυτή γραμμή. Όπως δηλώνει και ο ίδιος «Δεν φτιάχνω φωτιστικά αλλά αντικείμενα-γλυπτά που εκτός από εικαστικό ρόλο συμβαίνει να εξυπηρετούν και έναν σκοπό, να φωτίζουν».

Η συλλογή φωτιστικών του Gauthier περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από σχέδια, τα οποία πέρα από την όμορφη συμμετρία ενσωματώνουν και μικρές, αλλά καθοριστικές λεπτομέρειες όπως μικρά γλαστράκια και περίτεχνους συνδέσμους. Απολαύστε μερικά από τα καλύτερα κομμάτια της συλλογής παρακάτω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.