Αρχική Μόδα & Ένδυση Μινιμαλιστικό ρολόι χειρός Twelve του Issey Miyake.

Μινιμαλιστικό ρολόι χειρός Twelve του Issey Miyake.

by Andreas Rekopoulos
Issey Miyake Twelve watch by Naoto Fukasawa

Το ρολόι χειρός Twelve είναι προϊόν του οίκου μόδας Issey Miyake και σχεδιάστηκε από τον Naoto Fukasawa, ο οποίος είναι γνωστός για τις καινοτόμες ιδέες του και το αφαιρετικό, αλλά ουσιαστικό του στυλ.

Το σχήμα του ρολογιού είναι εμπνευσμένο από τα εξαγωνικά κλειδιά ξεβιδώματος και συμβολίζει την απλή ομορφιά των χρηστικών εργαλείων. Ο Fukasawa ήθελε να δημιουργήσει ένα σχέδιο που να ακολουθεί την Ιαπωνική σχολή Design και να ταιριάζει με την μινιμαλιστική αισθητική του Issey Miyake, ένα σχέδιο “απλό και δυνατό”. Έτσι επέλεξε ένα πολύγωνο με δώδεκα γωνίες, οι οποίες είναι και τα σημεία που δείχνουν τις δώδεκα ώρες, το μόνο που χρειαζόταν για να ολοκληρωθεί το ρολόι ήταν οι δείκτες. Το αποτέλεσμα είναι ένα αφαιρετικό και δυνατό σχέδιο, το οποίο ταιριάζει απόλυτα με την φιλοσοφία του Issey Miyake.

Το ρολόι χειρός Twelve διατίθεται σε δύο παραλλαγές μια που δείχνει μόνο την ώρα και μια που διαθέτει και ένδειξη ημερομηνίας. Παράλληλα υπάρχει ποικιλία χρωματισμών, όπως μαύρο, ασημένιο, αλλά και ένα ενδιαφέρον ανοιχτό γαλάζιο.Τέλος η συσκευασία του ρολογιού είναι επίσης αφαιρετική και προσεγμένη συμβαδίζοντας πλήρως με το περιεχόμενο.

Το υλικό κατασκευής είναι ατσάλι, ενώ το λουράκι είναι δερμάτινο. Η μπαταρία του διαρκεί περίπου τρία χρόνια και είναι αδιάβροχο στα 30 μέτρα βάθος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.