Αρχική Σπίτι & Design Treeangle από την Anna Strupinskaya, ένα τραπέζι μεταμορφώνεται σε βάζο.

Treeangle από την Anna Strupinskaya, ένα τραπέζι μεταμορφώνεται σε βάζο.

by Andreas Rekopoulos
Treeangle Table Vase Anna Strupinskaya

Σχεδιασμένο από την Ρωσίδα σχεδιάστρια Anna Strupinskaya το τραπέζι Treeangle πυροδοτεί την φαντασία μας με τις άμεσες του αναφορές στη φύση. Το τραπέζι Treeangle μοιάζει με ένα καμπυλόγραμμο κορμό δέντρου που χωρίζεται στην κορυφή.

Το πόδι του τραπεζιού συνεχίζει στην κορυφή του, πάνω από την ξύλινη επιφάνεια σε ένα μικρό, απέριττο λευκό βάζο. Το σχήμα του ποδιού είναι κατασκευασμένο από συνθετικό υλικό, λείο με σχέδιο εμπνευσμένο από τη φύση, με τις ασύμμετρες του γραμμές να συνδυάζονται σε ένα δυναμικό μείγμα.

Η ιδέα του σχεδιασμού αναφέρεται στην όλη διεργασία της κατασκευής επίπλων. Για εκατοντάδες χρόνια τα τραπέζια κατασκευάζονταν από ξύλο. Στο τραπέζι Treeangle η τεχνητή πέτρα του συνθετικού υλικού της βάσης, το τοποθετεί στη σύγχρονη εποχή. Παράλληλα όμως, η επιφάνεια από ξύλο καρυδιάς είναι το στοιχείο που τονίζει αυτήν την αντίθεση μεταξύ φυσικών και τεχνητών υλικών.

Το σχέδιο του τραπεζιού Treeangle παρουσιάστηκε αποκλειστικά στην Design Week της Μόσχας (2013), με την συνεργασία των δημιουργών του Rub Design Book Project Anastasia Krylova & Marya Tvardovskaya.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.