Αρχική Αρχιτεκτονική Shanghai Expo 2010 φιέστα αρχιτεκτονικής.

Shanghai Expo 2010 φιέστα αρχιτεκτονικής.

by Andreas Rekopoulos
British Pavilion Shangai Expo

Τον περασμένο Απρίλιο άνοιξε τις πύλες της η διεθνής έκθεση της Σαγκάης, Shanghai Expo 2010. Κάθε χώρα είχε το δικό της περίπτερο, δομημένο έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει την μοντέρνα εκδοχή των τοπικών τάσεων του design. Το αποτέλεσμα του ανταγωνισμού μεταξύ των χωρών είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό καθώς πολλά από τα περίπτερα εξελίχθηκαν σε αρχιτεκτονικά αριστουργήματα.

Εξαιρετικά ιδιαίτερο ήταν το Αγγλικό περίπτερο, του οποίου το όνομα είναι  “Ο καθεδρικός των σπόρων”. Η ονομασία προκύπτει από το γεγονός ότι το κτίριο είναι φτιαγμένο από αμέτρητους διάφανους σωλήνες καθένας εκ των οποίων περιέχει και έναν σπόρο κάποιου φυτού.

Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι οι χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ έδειξαν εξαιρετικά δείγματα αρχιτεκτονικής όπως πχ. τα περίπτερα της Πολωνίας, της Ρωσίας και της Σερβίας. Απολαύστε μερικά χαρακτηριστικά δείγματα παρακάτω:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.