Αρχική Σπίτι & Design Σερβίτσιο για Καφέ & Τσάι του Daniel Libeskind για την Sawaya & Moroni.

Σερβίτσιο για Καφέ & Τσάι του Daniel Libeskind για την Sawaya & Moroni.

by Anna Karataglidou
Daniel Libeskind for Sawaya & Moroni

Ο γνωστός Αρχιτέκτονας Daniel Libeskind περνάει τις γνωστές γεωμετρικές του φόρμες σε ένα μοναδικό σερβίτσιο για καφέ και τσάι που σχεδίασε για την ιταλική Sawaya & Moroni το 2009. Οι γραμμές του σχεδίου του χαρακτηρίζονται από έντονες γωνίες και αιχμηρές ακμές που εκφράζουν δυναμισμό, όπως και στα χαρακτηριστικά κτρίρια του Libeskind. Το σερβίτσιο για καφέ και τσάι είναι από ασήμι και περιλαμβάνει τσαγιέρα, καφετιέρα, γαλατιέρα, δοχείο ζάχαρης, δύο πιάτα και δίσκο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι επικριτές του δημιουργού τον κατηγορούν ότι η αρχιτεκτονική του χάνει την σύνδεση με τον τόπο και την κλίμακα. Δηλαδή ότι ο Libeskind χρησιμοποιεί παρεμφερές design και μορφές είτε πρόκειται για μία αλατιέρα είτε για ένα κτίριο.

Χρόνια μετά, αυτή η ιδιότητα χρησιμοποιείται σαν επιχείρημα υπέρ της digital και παραμετρικής αρχιτεκτονικής. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε αν το σερβίτσιο για καφέ και τσάι του Daniel Libeskind είναι κάποιου είδους απάντηση σε αυτό το θέμα. Πάντως στο δίσκο έχει χαραχθεί ο κάνναβος της υποθετικής πόλης πάνω στην οποία στέκονται τα κομμάτια του σερβίτσιου.

Κατά την προσωπική μας άποψη βέβαια το γεγονός ότι τα επτά κομμάτια του σερβίτσιου μοιάζουν με μικρές ασημένιες μακέτες κτιρίων του Daniel Libeskind αποτελεί πλεονέκτημα και φυσικά εξακολουθούμε να το λατρεύουμε. Το σερβίτσιο είχε παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό των δέκα τεμαχίων και είναι το πρώτο αξεσουάρ σπιτιού που σχεδίασε ποτέ ο Libeskind.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.