Αρχική Σπίτι & Design Καναπές RPH του Fabio Novembre για την Cappellini.

Καναπές RPH του Fabio Novembre για την Cappellini.

by Andreas Rekopoulos
RPH Sofa Cappellini

Η Ιταλία είναι πιθανώς η χώρα με τις περισσότερες καινοτόμες εταιρίες στον χώρο του Design και παραμένει ίσως η μεγαλύτερη κοιτίδα ανάπτυξης ριζοσπαστικών σχεδιαστών και νέων ιδεών για υλικά, τεχνοτροπίες και σχήματα. Ως αποτέλεσμα υπάρχει πληθώρα αξιόλογων προτάσεων από Ιταλικές εταιρίες και δεν είναι εύκολο για έναν σχεδιαστή να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό που να έχει δική του ταυτότητα.

Όμως ο καναπές RPH (Revolutions Per Hour) που σχεδίασε ο Fabio Novembre για την Cappellini έχει πραγματικά μια τελείως δική του αισθητική που συνδυάζει στοιχεία γλυπτικής, πολυτέλειας, φουτουρισμού και εργονομίας με τρόπο μοναδικό.

Η κατασκευή του γίνεται από ξεχωριστά κομμάτια που συνενώνονται κατόπιν των υποδείξεων του πελάτη ώστε να δημιουργηθεί ένας καναπές με διαφορετικά ανατομικά χαρακτηριστικά στο κάθε σημείο του.

Ξεκινώντας από “κομμάτια” με όρθια τελείως πλάτη που τοποθετούν το σώμα σε καθήμενη θέση και συνεχίζοντας με “κομμάτια” που έχουν τελείως γωνιακή πλάτη τοποθετώντας έτσι το σώμα σε ξαπλωτή θέση, ο RPH έχει αμέτρητες δυνατότητες παραμετροποίησης και προκαλεί τον αγοραστή να δημιουργήσει ιδιότροπα σχήματα xρησιμοποιόντας την φαντασία του.

Οι δυνατότητες εξατομίκευσης του RPH συνεχίζονται εκτός από το σχήμα του και στην επιλογή χρωμάτων και υλικών. Τα πλαϊνό του κομμάτι διατίθεται σε ποικιλία έντονων χρωματισμών  που είναι ασορτί με τις ραφές, ενώ η επένδυση του καναπέ μπορεί να είναι δέρμα ή ύφασμα σε ποικιλία πρωτότυπων σχεδίων, όπως π.χ. η επένδυση τύπου “barcode” στην φωτογραφία στο τέλος του άρθρου.

O RPH είναι ένα έπιπλο που εύκολα θα πάρει τον κυρίαρχο ρόλο σε ένα σαλόνι και θα καθορίσει το ύφος του χώρου με την επιβλητική και συνάμα κομψή του παρουσία. Από ότι φαίνεται η Cappellini επίσης θεωρεί ότι ο RPH είναι πραγματικά κάτι ιδιαίτερο και τον αξιολογεί αναλόγως, με τιμή εκκίνησης τα 11.500€.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.