Αρχική Μόδα & Ένδυση Ηλεκτρονικό ρολόι Mutewatch.

Ηλεκτρονικό ρολόι Mutewatch.

by Andreas Rekopoulos

Το Mutewatch είναι ένα άκρως αφαιρετικό ηλεκτρονικό ρολόι χειρός και ταυτόχρονα ένα επαναστατικό Gadget με μοναδικές τεχνολογίες και λειτουργίες.

Είναι προϊόν της ομώνυμης Σουηδικής εταιρίας (Mutewatch) και το σχέδιο του είναι χαρακτηριστικό δείγμα Σκανδιναβικού design, λιτό, γεωμετρικό και χρηστικό. Με την πρώτη ματιά μοιάζει με ένα απλό βραχιόλι, όμως η εμπρόσθια πλευρά είναι μια ευαίσθητη οθόνη αφής LED. Με ένα ελαφρύ άγγιγμα η κρυμμένη οθόνη ζωντανεύει και το Mutewatch μετατρέπεται σε ρολόι.

Το Mutewatch δεν έχει κουμπιά, όλες οι ρυθμίσεις γίνονται χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής. Παράλληλα το έξυπνο αυτό ρολόι διαθέτει ξυπνητήρι, χρονόμετρο, αισθητήρα κίνησης, φόρτιση μέσω USB και αισθητήρα φωτός που αυξομειώνει την φωτεινότητα της οθόνης αυτόματα. Τέλος το ξυπνητήρι έχει και λειτουργία δόνησης για να ξυπνάτε μόνο εσείς και όχι οι διπλανοί σας, εξ ου και η ονομασία Mutewatch. Eίναι ίσως το πιο έξυπνο και κομψό ρολόι που κυκλοφορεί στην κατηγορία τιμής του.

Η εταιρία Mutewatch είναι βασισμένη στην Στοκχόλμη και το Mutewatch είναι το παρθενικό και ομώνυμο προϊόν τους.  Όλο το concept ξεκίνησε από την ιδέα της Mai-Li Hammagreen για την δημιουργία ενός ρολογιού-ξυπνητηριού που να ξυπνάει μόνο αυτόν που το φοράει και όχι τους γύρω του. Έτσι η Mai-Li ήρθε σε επικοινωνία με τον φοιτητή βιομηχανκού σχεδιασμού Oscar Ritzén Praglowski και μαζί με τον Gustav Hammargren ίδρυσαν μια νέα εταιρία και δημιούργησαν το Mutewatch. Η λύση του προβλήματος ήταν το ρολόι να χρησιμοποιεί για την αφύπνιση του χρήστη μια ελαφριά δόνηση, αποφεύγοντας έτσι την ηχητική ειδοποίηση και δείχνοντας σεβασμό στους διπλανούς μας.

Βέβαια το τελικό προϊόν ενσωματώνει τελικά και πολλές ακόμη καινοτόμες τεχνολογίες στην υπηρεσία του χρήστη. Για παράδειγμα ο αισθητήρας κίνησης συνεργάζεται με το ξυπνητήρι, έτσι εάν δεν ξυπνάτε όσο κουνάτε το χέρι σας η ένταση των δονήσεων δυναμώνει. Παράλληλα η θύρα USB εκτός από φόρτιση προσφέρει και δυνατότητα αναβαθμίσεων του λογισμικού του ρολογιού (firmware update), ενώ ο αισθητήρας φωτός αυξάνει την διάρκεια της μπαταρίας, μειώνοντας την φωτεινότητα της οθόνης σε σκοτεινούς χώρους.

Τα ρολόγια χειρός Mutewatch είναι μοναδικά τόσο σε στυλ όσο και σε λειτουργίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.