Αρχική Σπίτι & Design Μίνιμαλ καρέκλα ΗΑΥ Shanghay από την KiBiSi.

Μίνιμαλ καρέκλα ΗΑΥ Shanghay από την KiBiSi.

by Andreas Rekopoulos
Hay Shanghay Chair by KiBiSi

Η μίνιμαλ καρέκλα Shanghay σχεδιάστηκε από την δημιουργική ομάδα της σκανδιναβικής εταιρίας KiBiSi το 2010. Στην πραγματικότητα σχεδιάστηκε για να παρουσιαστεί στο περίπτερο της Δανίας στην Παγκόσμια Έκθεση της Σαγκάης που πραγματοποιήθηκε το ίδιο έτος.

Όμως τελικά το αφαιρετικό σχέδιο της Shanghay αποδείχτηκε τελικά τόσο δημοφιλές που σύντομα η καρέκλα πέρασε στο στάδιο της παραγωγής σε συνεργασία με την διακεκριμένη Δανέζικη εταιρία επίπλων HAY. Στην ουσία η Shanghay αποτελείται από τέσσερις λωρίδες ξύλου οι οποίες διπλώνουν και πλέκονται μεταξύ τους ώστε να σχηματίσουν μία καρέκλα. Οι δύο λωρίδες σχηματίζουν το κάθισμα και τα πόδια της καρέκλας, ενώ οι άλλες δύο την πλάτη της.

Προσφάτως η KiBiSi σε συνεργασία με την εταιρία μόδας Wood Wood και την HAY, παρουσίασαν και μία νέα σειρά από πολύχρωμες καρέκλες Shanghay. Πρόκειται για μία συλλογή περιορισμένης παραγωγής, 250 μόνο κομματιών, όπου τον πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει πλέον η ποικιλία και το χρώμα. Η Wood Wood επέλεξε έξι καινούργια χρώματα για την καρέκλα τα οποία κινούνται από τα βασικά λευκό ή μαύρο, σε funky αποχρώσεις του ροζ, του πράσινου και του μπλε, για να κλείσουν με το αμιγώς σκανδιναβικό χρωματισμό στα έπιπλα, που δεν είναι άλλος από αυτόν του ξύλου της βελανιδιάς. Με τους νέους συνδυασμούς χρωμάτων μπορεί πια ο καθένας να δημιουργήσει τη δική του ξεχωριστή Shanghay.

Η KiBiSi είναι μία από τις πιο διακεκριμένες ομάδες σχεδιαστών στο χώρο του σύγχρονου Σκανδιναβικού design. Μέσα από μία ευρεία γκάμα προϊόντων που εκτείνεται από έπιπλα και είδη για το σπίτι, μέχρι ποδήλατα και αεροσκάφη, η KiBiSi κατοχυρώνει designs για εταιρίες σε όλο τον κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.