Αρχική Διάφορα Μαύρος Κύκνος, ένα διαφορετικό σούπερ γιοτ από τον Timur Bozca.

Μαύρος Κύκνος, ένα διαφορετικό σούπερ γιοτ από τον Timur Bozca.

by Andreas Rekopoulos
Μαύρος Κύκνος, το σούπερ γιοτ του Timur Bozca

Το φουτουριστικό σούπερ γιοτ που σχεδίασε ο Timur Bozca είναι κομψό, πολυτελές και άκρως επιθετικό.  Το γιοτ-όνειρο κάθε σατανικής ιδιοφυίας που επιθυμεί την κατάκτηση του κόσμου.

Ονομάζεται Black Swan (μαύρος κύκνος) και απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν την απόλυτη πολυτέλεια σε έναν άκρως κομψό και ξεχωριστό περιτύλιγμα. Φυσικά τίποτα δεν θα μπορούσε να λείπει από το πλωτό αυτό παλάτι. Πισίνα, ελικοδρόμιο, ξαπλώστρες και μια ευρύχωρη τραπεζαρία είναι στάνταρ εξοπλισμός.

Το στοιχείο όμως που κάνει την διαφορά είναι τα άκρως επιθετικό, αλλά ταυτόχρονα ντελικάτο και κομψό σχήμα τους σκάφους. Εμπνευσμένο από το σχήμα ενός βέλους το σκαρί του Μαύρου Κύκνου είναι μυτερό, γραμμικό και απόλυτο. Την τελική πινελιά προσθέτει το ασύμμετρο κρυφό μπαλκόνι στην πλώρη, που ενδείκνυται  για μαύρισμα αλλά και για βουτιές.

Σύμφωνα με την χωροταξική και μηχανική μελέτη ένα τέτοιο σούπερ γιοτ χωράει άνετα δεκατέσσερα άτομα, ενώ για να έχει και κορυφαίες επιδόσεις θα χρειαζόταν τέσσερις κινητήρες συνολικής ισχύος 23.172 ίππων.

Μια πραγματική εντυπωσιακή σχεδιαστική από τον Timur Bozca, του ευχόμαστε να βρει έναν τολμηρό δισεκατομμυριούχο που να χρηματοδοτήσει την ναυπήγηση του Μαύρου Κύκνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.