Αρχική Σπίτι & Design Φωτιστικό Icon της I TRE, σχεδιασμός V12 Design.

Φωτιστικό Icon της I TRE, σχεδιασμός V12 Design.

by Andreas Rekopoulos
I Tre Icon Pendant Lamp

Το φωτιστικό οροφής Icon είναι δημιούργημα της Μιλανέζικης V12 Design του Valerio Cometti για λογαριασμό της Ιταλικής εταιρίας I TRE.

Το Icon είναι ένα μεγάλο σε μέγεθος φωτιστικό με επιβλητική παρουσία στον χώρο, το οποίο χρησιμοποιεί λάμπες φθορισμού. Το φως φιλτράρεται μέσα από μια γυάλινη μεμβράνη, η οποία “μαλακώνει” την ένταση του και παράγει έναν δυνατό και ταυτόχρονα ατμοσφαιρικό φωτισμό. Το μινιμαλιστικό design του Icon αποπνέει μια λιτότητα και παράλληλα μια φουτουριστική αισθητική, φαινομενικά απλή, αλλά ιδιαίτερα κομψή.

Το δισκοειδές σχήμα του Icon το κάνει να φαίνεται σύγχρονο και μοντέρνο, αλλά η απλότητα του σχεδιασμού το καθιστά κατάλληλο ακόμα και για τοποθέτηση σε χώρους με πιο κλασσική αισθητική.

Η κατασκευή του γίνεται με τα υψηλότερα standards και τα γυάλινα στοιχεία του φωτιστικού δένουν με μεγάλη ακρίβεια με τα μεταλλικά και τα φτιαγμένα από Plexiglas κομμάτια του, δημιουργώντας μια μονοκόμματη σιλουέτα.

Το Icon είναι διαθέσιμο σε δύο τύπους, είτε κρεμαστό, είτε σε μορφή απλίκας για απευθείας σύνδεση στο ταβάνι. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο χρώματα, λευκό και μαύρο. Η τιμή του κυμαίνεται στα 1500€ περίπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Παναγιωτα 24/08/2014 - 18:03

Γνωριζετε απο που μπορω να προμηθευτω το φωτιστικο της itre v12design,icon οροφης?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Andreas Rekopoulos 25/08/2014 - 10:47

Αγαπητή Παναγιώτα, ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σου.

Δυστυχώς από ότι φαίνεται δεν θα μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε διότι το άρθρο αυτό είναι γραμμένο το 2010 και από ότι φαίνεται το ICON έχει καταργηθεί από τότε και δεν βγαίνει πλέον.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.