Αρχική Σπίτι & Design Henri Mazelier – Μαχαίρια φαγητού έργα τέχνης.

Henri Mazelier – Μαχαίρια φαγητού έργα τέχνης.

by Andreas Rekopoulos

Η Henri Mazelier αναγάγει τα μαχαίρια φαγητού σε έργα τέχνης, με μοναδικό Γαλλικό στυλ, άψογο φινίρισμα και ξεχωριστή φινέτσα.

Richard Mazelier είναι μια ιδιαίτερη μορφή τέχνης. Η οικογένεια Mazelier διατηρεί μια μακρά παράδοση στην κατασκευή χειροποίητων μαχαιριών με ρίζες στο 1904. Οι Mazelier είναι τεχνίτες στην κατασκευή μαχαιριών, από παππού σε γιο, σε εγγονό. Θέλοντας να διαφοροποιηθεί και να αναβαθμίσει την οικογενειακή επιχείρηση ο  Richard Mazelier αποφάσισε εκτός από την ποιότητα να αναβαθμίσει και την αισθητική των μαχαιρών Mazelier, έτσι σε συνεργασία με τον σχεδιαστή Cédric Ragot παρουσιάζουν μια μοναδική συλλογή μαχαιριών φαγητού τα οποία αποτελούν μικρά κομψοτεχνήματα στο τραπέζι σας.

Ο πολυβραβευμένος Cédric Ragot έχει δημιουργήσει στο παρελθόν πολλά εμβληματικά σχέδια για εταιρίες όπως οι Paco Rabanne Parfums, Cappellini, Rosenthal, Veuve Clicquot, Panasonic, Roche Bobois, Alcatel, Swarovski, Schott, Krups. LaCie, Azzaro, Haagen-Dazs και πολλές άλλες.

Για το μοντέλο Le Fermant de Table σχεδιαστής αντλεί έμπνευση από το παραδοσιακό «Μαχαίρι Aveyron» ένα συνηθισμένο σχέδιο μαχαιριού-σουγιά στην νοτιοδυτική Γαλλία και το εξελίσσει σε μαχαίρι φαγητού. Το αποτέλεσμα είναι λιτό, όμορφο και διαφορετικό. Όμως το πιο εντυπωσιακό επίτευγμα του σχεδιασμού είναι ότι συνδυάζει παραδοσιακό με το μοντέρνο.

Ένα ακόμη εντυπωσιακό σχέδιο είναι τα δύο εξαιρετικά μαχαίρια τυριού, το Le Petit Couteau a Fromage και το Le Grand Couteau Fromage. Εδώ ο Cédric Ragot ενσωματώνει έναν μαγνήτη στην βάση του μαχαιριού ώστε το μαχαίρι να κουμπώνει σταθερά στον συνοδευτικό του δίσκο κοπής και να συνενωθούν τα δύο σε ένα εντυπωσιακό σετ σερβιρίσματος τυριού.

Το αγπημένο μας όμως σχέδιο είναι χωρίς αμφιβολία το Le Katana μια μικρογραφία ενός Ιαπωνικού σπαθιού κατάνα το οποίο μετατρέπεται σε ένα κομψότατο μαχαίρι φαγητού. Η λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά είναι η συνοδευτική θήκη της λεπίδας η οποία εξυπηρετεί και ως βάση στήριξης. Έτσι η λεπίδα του μαχαιριού μένει πάντα προστατευμένη, ενώ η παρουσίαση στο τραπέζι σας σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Τα εντυπωσιακά σχέδια του Cédric Ragot υπογραμμίζονται ακόμη περισσότερο από το άψογο φινίρισμα της Henri Mazelier, την εξαιρετική συσκευασία και την προσεγμένη εικαστική παρουσίαση, όπου τα μαχαίρια έχουν φωτογραφηθεί με φόντο πολύχρωμες χειροποίητες δημιουργίες χαρτοκοπτικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.