Αρχική Σπίτι & Design Ξύλινο φωτιστικό Lightframe από τον Herr Mandel.

Ξύλινο φωτιστικό Lightframe από τον Herr Mandel.

by Anna Karataglidou
Lightframe Geometric Wood Pendant Lamp by Herr Mandel

Το ξύλινο κρεμαστό φωτιστικό Lightframe (Lampenrahmen) εντυπωσιάζει με την λιτή του αισθητική και την κεντρική ιδέα του σχεδιασμού του. Ένα φως που πλαισιώνεται από κάδρο, και αναδιπλώνεται από τις δύο διαστάσεις σε ένα τρισδιάστατο πλέγμα στο χώρο.

Η χρήση του ξύλου του δίνει μια ζεστή και προσιτή αίσθηση, παρόλο που η γενικότερη αισθητική του είναι εντελώς αφαιρετική και γραφιστική. Το ξύλινο φωτιστικό Lightframe κατασκευάζεται από λωρίδες. Οι λωρίδες είναι από μη επεξεργασμένο ξύλο βελανιδιάς, ή μαόνι επεξεργασμένο με λάδι. Ο τρόπος που κουμπώνουν τα τέσσερα ξύλινα πλαίσια είναι ιδιαίτερα πρωτότυπος: χρησιμοποιούν μικρούς μαγνήτες για να κλειδώσουν μεταξύ τους γύρω από το καλώδιο της λάμπας. Η λάμπα μένει εκτεθειμένη, αλλά προστατευμένη μέσα στην ξύλινη «φωλιά».

Με βάση το Αμβούργο ο σχεδιαστής Herr Mandel ξεκίνησε να ασχολείται με την εσωτερική διακόσμηση και τον σχεδιασμό αντικειμένων και επίπλων από την αρχή του 2012. Αυτό ήταν το πάθος του εξαρχής και διαφαινόταν ήδη από την προηγούμενη χρονιά, όταν πρωτοπαρουσίασε στο κοινό του Αμβούργου τα προϊόντα του, με την επωνυμία «Herr Mandel”.

Επιθυμία του είναι ο συνδυασμός design,τέχνης και κατασκευής με στόχο την ικανοποίηση των προσωπικών επιθυμιών αυτών στους οποίους απευθύνονται. Ήταν προτεινόμενος από το περιοδικό Architektur & Wohnen (A & W) σαν ένας από τα 18 νέα ταλέντα του design. Το γεωμετρικό ξύλινο φωτιστικό Lightframe αποτελεί το πλέον  χαρακτηριστικό του σχέδιο, έως τώρα τουλάχιστον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.