Αρχική Σπίτι & Design Γραμμικά LED Φωτιστικά Scrittura από την Artemide.

Γραμμικά LED Φωτιστικά Scrittura από την Artemide.

by Anna Karataglidou
Scrittura bu Artemide

Η κορυφαία κατασκευάστρια φωτιστικών Artemide συνεργάζεται με τις σχεδιάστριες Carlotta de Bevilacqua και Laura Pessoni για τη δημιουργία των εντυπωσιακών γραμμικών φωτιστικών LED Scrittura.

Μετά τις σειρές Metamorfosi και My White Light, η σειρά Scritturra είναι η αμέσως επόμενη που χρησιμοποιεί αποκλειστικά πηγές φωτός τεχνολογίας LED. Σχεδιαστικά τα φωτιστικά Scrittura είναι απόλυτα λιτά και γραμμικά, αποτελώντας ουσιαστικά κομμάτια που μπορούν να συνδυαστούν και να συντεθούν σε μια ευρύτερη φωτεινή γεωμετρική σύνθεση. Η μορφή της σύνθεσης αυτής επιλέγεται από τον πελάτη. Ο αριθμός όπως και ο τρόπος τοποθέτησης των φωτιστικών μονάδων Scrittura αφήνεται καθαρά στις αισθητικές προτιμήσεις του χρήστη προσφέροντας έτσι ελευθερία στο σχεδιασμό.

Τα Scrittura διατίθενται με σκελετό από λευκό αλουμίνιο και μικροπρισματικό φακό από PMMA που ελέγχει την εκπομπή φωτός, σε ένταση και γωνία πρόσπτωσης. Ο φακός προσθέτει και χρώμα στο φως, υπογραμμίζοντας την αφαιρετική γραμμή του φωτιστικού. Κατασκευαστικά κάθε κομμάτι αποτελείται από ένα μεταλλικό πλαίσιο μήκους ενός 120, 60 ή 30 εκατοστών, με σχήμα παραλληλόγραμμου η μια από τις πλευρές του οποίου αποτελεί την φωτιστική επιφάνεια.

Ουσιαστικά τα νέα γραμμικά LED φωτιστικά της Artemide γράφουν στο χώρο σας το δικό τους αλφάβητο, προσφέροντας πολλαπλές δυνατότητες δημιουργίας. Αυτή η ελευθερία είναι και μέρος της σύλληψης των Scrittura. Οι σχεδιάστριες Carlotta de Bevilacqua και Laura Pessoni δεν επιθυμούν την δημιουργία κλειστών σχεδιαστικών συστημάτων, που να περιορίζονται σε συγκεκριμένη μορφολογία, αλλά αγαπούν να σχεδιάζουν ανοιχτές πλατφόρμες που μπορούν να απορροφούν συνεχώς νέα στοιχεία και να μεταβάλλονται στο χώρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.