Αρχική Διάφορα Ραπτομηχανή Alto της Sarah Dickins.

Ραπτομηχανή Alto της Sarah Dickins.

by Andreas Rekopoulos
Alto Sewing Machine Sarah Dickins

Η ραπτομηχανή Alto της Sarah Dickins είναι μια επανάσταση στις ραπτομηχανές. Ξεχωρίζει τόσο για την όμορφη αισθητική της, αλλά πρωτίστως για την απίστευτη ευκολία χρήσης της.

Η Sarah Dickins σχεδίασε την ραπτομηχανή Alto ακολουθώντας τον πλέον επιστημονικό τρόπο μελέτης για τον σχεδιασμό αντικειμένων βιομηχανικού design. Χρησιμοποίησε τα αποτελέσματα συνεντεύξεων με χρήστες ραπτομηχανών για να προσδιορίσει ακριβώς τα προβλήματα χρήσης των μηχανημάτων που υπάρχουν ήδη στο εμπόριο. Η ραπτομηχανή Alto, όπως ονόμασε το δημιούργημα της, ανταποκρίνεται και επιλύει τα πιο σημαντικά από αυτά. Είναι αποτέλεσμα της συμμετοχής της σχεδιάστριας σε διαγωνισμό design του ιδρύματος James Dyson Foundation όπου κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο από τους κριτές, αλλά ειδικά ακόμη περισσότερο από τους χρήστες.

Η καινοτόμα ραπτομηχανή της Sarah Dickins επιλύει τα πιο κοινά προβλήματα των άπειρων χρηστών, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη ραπτομηχανή τους αλλά τα παρατούν λόγω δυσκολίας χρήσης. Έτσι διαθέτει στοιχεία που διευκολύνουν τον συντονισμό μεταξύ ραψίματος (του πεντάλ) και κίνησης του υφάσματος, καλύτερη οπτική και χώρο για το ύφασμα στα δεξιά της βελόνας.

Ένας μεταλλικός οδηγός ακολουθεί τη ράχη της ραπτομηχανής από το καρούλι μέχρι την βελόνα για εύκολο πέρασμα και αλλαγή κλωστής. Η μεγάλη καινοτομία της ραπτομηχανής Alto είναι ότι διαθέτει αισθητήρα πίεσης κάτω από την ξύλινη επιφάνεια, έτσι ώστε η βελόνα να  ακολουθεί τις κινήσεις του υφάσματος και του χρήστη με έναν φυσικό, σχεδόν διαισθητικό τρόπο. Τέλος ένας εύκαμπτος άξονας αντικαθιστά τον παραδοσιακό μηχανισμό με τροχαλία επιτρέποντας στη ραπτομηχανή να έχει το χαρακτηριστικό σχήμα αψίδας. Έτσι βελτιώνεται παράλληλα και η ορατότητα όταν γαζώνουμε, ενώ μεγιστοποιείται ο διαθέσιμος χώρος εργασίας.

Εμείς θα προσθέσουμε ότι εκτός από την ανώτερη λειτουργικότητα της η ραπτομηχανή Alto είναι κορυφαία και όσων αφορά τον σχεδιασμό της. Με ρετρο-μοντέρνο στυλ και επιλογή από ιδιαίτερα υλικά που εκπέμπουν μια “ζεστή” αίσθηση η συγκεκριμένη ραπτομηχανή δεν είναι από αυτές που κρύβεις στο ντουλάπι μέχρι να τη χρειαστείς. Αντίθετα, την αφήνεις έξω για να σε εμπνέει να καθίσεις και να δημιουργήσεις! Προς το παρόν η ραπτομηχανή Alto βρίσκεται στο στάδιο πρωτοτύπου, αλλά ελπίζουμε να βγει σύντομα σε παραγωγή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.