Αρχική Μόδα & Ένδυση Γυναικεία παπούτσια Finsk από την Julia Lundsten.

Γυναικεία παπούτσια Finsk από την Julia Lundsten.

by Andreas Rekopoulos
Finsk Shoes by Julia Lundsten

Εάν σας αρέσουν τα ιδιαίτερα παπούτσια με έντονη αρχιτεκτονική επιρροή στον σχεδιασμό τους και ποιότητα χωρίς συμβιβασμούς, μάλλον πρέπει να ρίξετε μια ματιά στα Finsk.

Η Finsk είναι δημιούργημα της Φιλανδής σχεδιάστριας μόδας Julia Lundsten, η οποία με έδρα το Λονδίνο σχεδιάζει μερικά από τα πλέον πρωτότυπα και κομψά γυναικεία παπούτσια που κυκλοφορούν. Με πατέρα αρχιτέκτονα και μητέρα διακοσμήτρια η Lundsten ανέπτυξε από μικρή μια κατανόηση για το αρχιτεκτονικό design και την σημασία της γεωμετρίας. Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα υποδήματα που σχεδιάζει χαρακτηρίζονται από έντονα γεωμετρικές φόρμες και προσεγμένες λεπτομέρειες που επικεντρώνονται στην δομή του παπουτσιού και όχι στην επιφανειακή διακόσμηση.

Μας αρέσει ιδιαίτερα ο τρόπος που ενσωματώνει στα παπούτσια της σχεδιαστικά στοιχεία που θυμίζουν έπιπλα ή κτίρια. Παράλληλα όλα της τα σχέδια βγάζουν έναν δυναμισμό και μια αίσθηση κίνησης που ταιριάζει απόλυτα στην μοντέρνα, ανεξάρτητη και δυναμική γυναίκα.

Η Julia Lunsten ξεκίνησε την προσωπική της εταιρία μόλις το 2004 όμως ήδη έχει κερδίσει αμέτρητες διακρίσεις στον χώρο της μόδας, για το πρωτότυπο design και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των σχεδίων της. Έχει τιμηθεί δύο χρονιές συνεχόμενα με το βραβείο σχεδιασμού υποδημάτων Manolo Blahnik Award, με το Finnish Young Designer of the Year Award και με το Smart Car Design Prize. Επίσης τα σχέδια της Finsk έχουν προκαλέσει πολλές φορές αίσθηση στο κοινό και διθυραμβικά σχόλια από τον ειδικό τύπο τόσο στην London Fashion Week όσο και στην New York Fashion Week.

Όλα τα παπούτσια της Finsk είναι αυστηρά χειροποίητα, ενώ υπάρχει και μια έντονη διάσταση οικολογικής υπευθυνότητας στην κατασκευή τους. Κατασκευάζονται μόνο από φυσικά υλικά, όπως δέρμα, μέταλλο και ξύλο, ενώ τα υλικά που χρησιμοποιούνται προέρχονται από υπολείμματα της παραγωγικής διαδικασία άλλων βιομηχανιών, όπως κομμάτια ξύλου που περίσσεψαν από την κατασκευή επίπλων και κομμάτια δέρματος που περίσσεψαν από την κατασκευή ρούχων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.