Αρχική Σπίτι & Design Πόμολα πόρτας FSB 5930 του Thomas Feichtner.

Πόμολα πόρτας FSB 5930 του Thomas Feichtner.

by Andreas Rekopoulos

Η γνωστή Γερμανική εταιρία FSB έχει αποδείξει πολλές φορές ότι τολμάει να πάει ενάντια στα συνηθισμένα και να παρουσιάσει πρωτότυπες ιδέες. Το χερούλι πόρτας FSB 5930 του σχεδιαστή Thomas Feichtner απαρνείται κάθε μορφή εργονομίας, όμως κερδίζει τις εντυπώσεις στο στυλ και το Design.

Έχοντας συνεργαστεί με θρύλους του design, όπως τους Jasper Morrison, Philippe Starck, Erik Magnussen, Nicolas Grimshaw και πολλούς άλλους, η FSB είναι μια από τις προοδευτικές εταιρίες κατασκευής χερουλιών παγκοσμίως. Η ποιότητα κατασκευής είναι απλά άψογη και τα προϊόντα της χρησιμοποιούνται εκτενώς σε κορυφαία αρχιτεκτονικά project, ενώ υπάρχουν και ως εκθέματα σε μουσεία σύγχρονου Design όπως το γνωστό MoMa της νέας Υόρκης.

Το χερούλι FSB 5930 είναι ένα από τα “πειραματικά” σχέδια της εταιρίας, καθώς αψηφά πλήρως την τάση που θέλει τα χερούλια να είναι εργονομικά και στρογγυλεμένα, ώστε να πιάνονται εύκολα. Αντιθέτως προτείνει ένα άκρως γωνιακό “σκληρό” σχήμα εμπνευσμένο από κρυσταλλικές δομές. Το FSB 5930 δημιουργεί έκπληξη στον θεατή όταν το βλέπει και περισσότερο όταν το ακουμπήσει. Παραδόξως όμως παρά το περίεργο αντικομφορμιστικό σχήμα του, είναι ευχάριστο στο άγγιγμα και εντυπωσιάζει με την ανατρεπτική του φιλοσοφία σχεδιασμού.

Η μινιμαλιστική και αυστηρή γραμμή του FSB 5930 το κάνει ιδανικό για μοντέρνους χώρους με φουτουριστικά στοιχεία και αφαιρετικό Design. Παράλληλα το ιδιαίτερο σχήμα του είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει σχόλια αν όχι με την πρώτη ματιά, σίγουρα όταν κάποιος αποπειραθεί να το χρησιμοποιήσει. Το χερούλι του Feichtner αποδεικνύει με το ιδιαίτερο του στυλ ότι: “form does not always follow function”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.