Αρχική Αρχιτεκτονική Αρχιτεκτονικές φωτογραφίες έργα τέχνης από τον Michele Durazzi.

Αρχιτεκτονικές φωτογραφίες έργα τέχνης από τον Michele Durazzi.

by Andreas Rekopoulos
Αρχιτεκτονικές φωτογραφίες έργα τέχνης από τον Michele Durazzi

Ο Ιταλός σχεδιαστής Michele Durazzi παρουσιάζει την σειρά «Was ist Metaphysik» μια εντυπωσιακή συλλογή από αρχιτεκτονικές φωτογραφίες που αποτελούν μοναδικά έργα τέχνης.

Η δημιουργία των εντυπωσιακών αυτών εικόνων έγινε με την βοήθεια προγραμμάτων τρισδιάστατης απεικόνισης. Τον τίτλο Was ist Metaphysik? Ο καλλιτέχνης τον εμπνεύστηκε από τον φιλοσοφική δουλειά του Martin Heidegger (1929) και η συλλογή αποτελεί ουσιαστικά μια αφήγηση, μέσα από αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες. Με μια έντονη δόση σουρεαλισμού ουσιαστικά κάθε φωτογραφία είναι μια οπτική αναπαράσταση  του μεταφυσικού. Δηλαδή της σύνδεσης που κάνει ο ανθρώπινος εγκέφαλος για να δημιουργήσει νόημα από φαινομενικά ασύνδετα ερεθίσματα.

Μέσα από χρωματικούς συνδυασμούς, γεωμετρία και οπτική ισορροπία, οι φωτογραφίες του Michele Durazzi δείχνουν διαφορετικά πράγματα, αλλά «αποπνέουν» την ίδια αίσθηση. Ο ακροατής καλείται να παρατηρήσει και να αισθανθεί κάνοντας συνειρμούς με αφορμή το αρχικό οπτικό ερέθισμα.

Απολαύστε  όλη την σειρά από τις εξαιρετικές αυτές αρχιτεκτονικές φωτογραφίες παρακάτω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.