Αρχική Τέχνη Έργα τέχνης από οπτικές ίνες του Carlo Bernardini.

Έργα τέχνης από οπτικές ίνες του Carlo Bernardini.

by Andreas Rekopoulos
Carlo Bernardini Fiber Optics Sculptures

Ο Ιταλός καλλιτέχνης Carlo Bernardini δημιουργεί εντυπωσιακές τρισδιάστατες φωτεινές εγκαταστάσεις τέχνης χρησιμοποιώντας οπτικές ίνες.

Ο ευρηματικός Bernardini ζωγραφίζει κυριολεκτικά σε 3 διαστάσεις με φωτεινά νήματα που μεταμορφώνουν ολόκληρους σκοτεινούς χώρους σε φωτεινά έργα τέχνης. Προτιμάει τις αιχμηρές γεωμετρικές γραμμές που καθορίζουν και το ιδιαίτερο στυλ του. Σε πολλές από τις εγκαταστάσεις του οι φωτεινές γραμμές φαίνονται να διαπερνούν τοίχους, πατώματα και άλλους είδους εμπόδια, δημιουργώντας έτσι μια  εντυπωσιακή  δυναμική. Μια άλλη αγαπημένη τεχνική του καλλιτέχνη είναι να τοποθετεί τα έργα του ανάμεσα από κτίρια, δημιουργώντας έτσι τρισδιάστατα γεωμετρικά σχήματα που αιωρούνται στον χώρο.

Η πρωτοποριακή τεχνική του Carlo Bernardini συνδυάζει το φως με το σκοτάδι και το υλικό με το άυλο, καθώς τα  έργα του παρουσιάζονται πότε ως δυσδιάστατα και πότε ως τρισδιάστατα, ανάλογα με την γωνία θέασης.

Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη (ο οποίος  χρησιμοποιεί οπτικές ίνες ως  μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης από το 1996) τα έργα του είναι  «φανταστικές ζωγραφιές» που υλοποιούνται από το μυαλό του θεατή. Οι εγκαταστάσεις του διατηρούν αρμονία με τον περιβάλλοντα χώρο και προκαλούν την δεδομένη θεώρηση της φυσικής, παρακάμπτοντας όλα τα φυσικά εμπόδια. Έτσι ο θεατής εμπνέεται να ερμηνεύσει τα αιωρούμενα σχήματα και σχέδια, καθώς και τον περιβάλλοντα χώρο μέσα από μια νέα οπτική γωνία, επαναπροσδιορίζοντας ουσιαστικά τον χώρο ως ένα πάζλ φωτός, σκιάς και νοητών όγκων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.