Αρχική Σπίτι & Design Διακοσμητικές λάμπες νέον, Seletti Fluobar.

Διακοσμητικές λάμπες νέον, Seletti Fluobar.

by Andreas Rekopoulos
Seletti Fluobar fluorescent neon lamp

Η Ιταλική Seletti με την σειρά Fluobar επαναπροσδιορίζει τον διακοσμητικό ρόλο που έχουν  οι λάμπες νέον και τους δίνει έναν νέο μίνιμαλ χαρακτήρα.

Ανέκαθεν οι χρωματιστές λάμπες νέον είχαν μια ξεχωριστή θέση σε εικαστικές εγκαταστάσεις, διακόσμηση αλλά και βιομηχανικό φωτισμό. Σταδιακά όμως η ευρεία χρήση τους σε απανταχού διαφημιστικές ταμπέλες (σε συνδυασμό με το εξαιρετικά έντονο φως που παράγουν) σχεδόν τις απέκλεισε από οικιστική χρήση. Χρησιμοποιώντας ένα απλό αλλά έξυπνο σύστημα παροχής ρεύματος σε συνδυασμό με ένα ακρυλικό φίλτρο η Seletti μετατρέπει τις λάμπες νέον σε αντικείμενο design.

Ο σχεδιασμός είναι εξαιρετικά απλός όμως κάνει αυτό ακριβώς που χρειάζεται, αφαιρεί οτιδήποτε περιττό και ανασχηματίζει την λάμπα νέον σε μια φωτεινή γραμμή. Για να γίνει αυτό η λάμπα τοποθετείται μέσα σε ένα κέλυφος από ημιδιάφανο ακρυλικό και αντί για καλώδιο ρεύματος ο δεύτερος πόλος της λάμπας παίρνει ρεύμα από ένα σύρμα με πάχος τρίχας, που είναι τελείως αδιάκριτο στο μάτι. Έτσι χωρίς εμφανή καλώδια η λάμπα μοιάζει απλά με μια γραμμή φωτός.

Παράλληλα το ακρυλικό φίλτρο φιλτράρει το έντονο φως και δημιουργεί έναν ευχάριστο, ψυχρό, ατμοσφαιρικό φωτισμό. Καθώς το εξωτερικό φίλτρο δίνει το χρώμα δεν χρειάζεται αν αγοράζετε χρωματισμένες λάμπες νέον, μια απλή λευκή λάμπα αποκτά πάντα την ίδια ακριβώς απόχρωση, αυτή που ορίζει το χρώμα του φίλτρου.

Η άκρως μίνιμαλ φόρμα των Seletti Fluobar σε συνδυασμό με το συγκρατημένα φουτουριστικό στοιχείο που διαθέτουν ανυψώνουν την αισθητική και τις καθιστούν ένα διαχρονικό σχέδιο.

Τέλος η τεράστια ευελιξία τοποθέτησης και το χαμηλό τους κόστος τις καθιστούν ιδανικές για μεγάλη ποικιλία εφαρμογών ακόμη και σε μεγάλους χώρους. Τα φωτιστικά νέον Seletti Fluobar χρησιμοποιώντας τα στηρίγματα που παρέχονται στην συσκευασία τους, μπορούν εύκολα  τοποθετηθούν στον τοίχο ή να σταθούν όρθιες στο δάπεδο, ενώ με λίγη προσπάθεια θα μπορούσαν ακόμη και να κρεμαστούν από το ταβάνι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Παναγιωτης 28/05/2019 - 20:51

Υπάρχουν διαθέσιμες?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.