Αρχική Σπίτι & Design Φωτιστικό Bucky της Lagranja Design για την Pallucco.

Φωτιστικό Bucky της Lagranja Design για την Pallucco.

by Andreas Rekopoulos
Pallucco Bucky Lamp

Το φωτιστικό Bucky σχεδιάστηκε από την Lagranja Design για την Ιταλική εταιρία Pallucco και παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Salone del Mobile του Μιλάνου το 2010.

Σαν ένας φωτεινός χαρταετός το Bucky αιωρείται αβίαστα στον χώρο και εντυπωσιάζει με το ευρηματικό και ιδιαίτερο σχήμα του. Όμως παρότι μινιμαλιστικό και ελαφρύ είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και άκαμπτο. Το ατσάλινο πλαίσιο του Bucky στηρίζει τρεις σωλήνες από φυσητό γυαλί, που περιέχουν τις λάμπες, σαν να ήταν ακροβάτες σε σχοινί. Η γωνία όμως και το σχήμα των ενώσεων είναι μελετημένα για την μέγιστη αντοχή.

Η ονομασία Bucky αποτελεί φόρο τιμής στον Αμερικάνο οραματιστή αρχιτέκτονα Richard Buckminster “Bucky” Fuller, πρωτοπόρο στην δημιουργία κατασκευών που βασίζουν την δομική τους ακαμψία σε χωροδικτυώματα. Οι χρωματισμοί που παίρνει το φωτιστικό δημιουργούνται με πολύχρωμα ένθετα φυσίγγια τα οποία μπορούν να προσθαφαιρεθούν εύκολα αλλάζοντας έτσι και το χρώμα του Bucky.

Για την παραγωγή του φωτός χρησιμοποιούνται 6 λάμπες αλογόνου (δύο σε κάθε ράβδο). Διατίθεται σε δύο εκδόσεις, μια για τοποθέτηση σε δάπεδο και μια κρεμαστή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.