Αρχική Σπίτι & Design Φωτιστικό Ligne Roset Bloom από τον Hiroshi Kawano.

Φωτιστικό Ligne Roset Bloom από τον Hiroshi Kawano.

by Andreas Rekopoulos
Ligne Roset Bloom Lamp by Hiroshi Kawano

Το φωτιστικό οροφής Bloom είναι σχέδιο του νεαρού Ιάπωνα Hiroshi Kawano για την Ligne Roset. Το σχήμα του είναι εμπνευσμένο από το άνθος ενός λουλουδιού, ενώ όσο μένει αναμμένο ανοίγει και ανθίζει.

Αποτελείται από ασύμμετρους δακτυλίους φτιαγμένους από πολυουρεθάνη, οι οποίοι διασταυρώνονται με τυχαίο τρόπο σχηματίζοντας ένα σχήμα απλό, αλλά ταυτόχρονα περίπλοκο. Εκτός από το χαρακτηριστικό σχήμα του άνθους, ο Hiroshi Kawano πιθανώς εμπνευστηκε και από την Ιαπωνική καλλιγραφία, καθώς οι μαύρες καμπύλες γραμμές παραπέμπουν καθαρά σε Ιαπωνικές παραδοσιακές γραφικές τέχνες. Η καινοτομία του φωτιστικού Ligne Roset Bloom είναι ότι οι εύκαμπτοι δακτύλιοι του αντιδρούν στην θερμότητα που παράγεται από την λάμπα και διαστέλλονται η συστέλλονται έντονα, με αποτέλεσμα να ανοιγοκλείνουν. Έτσι το φωτιστικό κυριολεκτικά ανθίζει!

Το Bloom δεν φιλτράρει ούτε διαθλά το φως με κανένα τρόπο, όμως δημιουργεί εντυπωσιακές σκιές στον περιβάλλοντα χώρο. Έτσι συνδυάζει ένα εντυπωσιακό και δραματικό εικαστικό αποτέλεσμα με έντονο καθαρό φωτισμό.

Το φωτιστικό οροφής Bloom είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι που σίγουρα θα προσθέσει ένα ιδιαίτερο εικαστικό στοιχείο σε οποιονδήποτε χώρο και αν τοποθετηθεί. Παράλληλα του μικρού κόστος παραγωγής, της ευελιξίας τοποθέτησης και της ευκολίας αλλαγής λάμπας, αποτελεί ιδανική επιλογή και για εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας όπου θα χρειαστούν πολλά φωτιστικά. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις, μια για τοποθέτηση σε οροφή και μια για τοποθέτηση επί δαπέδου, σε χρώμα μαύρο ή λευκό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.