Αρχική Αρχιτεκτονική Χόστελ στην Βαλένθια από τους Masquespacio.

Χόστελ στην Βαλένθια από τους Masquespacio.

by Andreas Rekopoulos
Χόστελ στην Βαλένθια από τους Masquespacio

Το στούντιο σχεδιασμού Masquespacio παρουσιάζει την τελευταία του δουλειά, ένα διαφορετικό Χόστελ με άποψη που θυμίζει μοντέρνο ξενοδοχείο.

Το πρωτότυπο αυτό Χόστελ λέγεται Valencia Lounge Hostel και βρίσκεται στην Βαλένθια της Ισπανίας στην περιοχή της παλιάς πόλης, μια γεμάτη ζωή περιοχή δημοφιλή τόσο στους επισκέπτες όσο και στους κατοίκους της πόλης. Η σχεδιαστική παρέμβαση των Masquespacio έχει έντονες γραφιστικές επιρροές καθώς πέρα από τα δομικά και διακοσμητικά στοιχεία δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην χρωματική παλέτα. Ο στόχος του σχεδιασμού ήταν να διαμορφωθεί ένας χώρος νεανικός, μοντέρνος και έντονο χαρακτήρα και παιχνιδιάρικη διάθεση. Ένας χώρος που να είναι φιλόξενος όμως ταυτόχρονα να δίνει θετική ενέργεια και να ξυπνάει την διάθεση για περιπλανήσεις και εξερεύνηση στην όμορφη Ισπανική πόλη.

Ο χώρος του Χόστελ περιλαμβάνει 11 δωμάτια συνολικού εμβαδού 236 τετραγωνικών μέτρων. Οι Masquespacio θέλοντας να δώσουν στο κάθε δωμάτιο μια δική του προσωπικότητα αποφάσισαν   να κάνουν όλα τα δωμάτια διαφορετικά μεταξύ τους. Κάποια δωμάτια έχουν έντονο το vintage στοιχείο κάποια το ethnic στυλ και κάποια είναι εμπνευσμένα από την μουσική, όλα όμως τα δωμάτια δίνουν μια ζεστή σπιτική αίσθηση. Αυτή είναι σε μεγάλο βαθμό και η επιτυχία του σχεδιασμό, η δημιουργία χώρων και είναι μοντέρνοι και πρωτότυπη χωρίς να ΄χάνουν την ζεστασιά και τον φιλόξενο χαρακτήρα τους.

Σύμφωνα με την δημιουργική διευθύντρια των Masquespacio  την Ana Milena Hernández Palacios «Στόχος μας ήταν να διαμορφώσουμε χώρους όπου οι φιλοξενούμενοι να νιώθουν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι το σπίτι τους. Ένα χώρο που να τους κάνει να ονειρεύονται και να ζούνε μια νέα εμπειρία την περίοδο των διακοπών χωρίς να αισθάνονται ξένοι».

Τα έντονα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν σε όλα τα δωμάτια και τα προσεγμένα γραφικά που αναπτύσσονται παντού και καταλαμβάνουν τον χώρο παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσέγγιση. Χαλαρώνουν την διάθεση και δίνουν αυτή μια αναπάντεχη νότα διαφορετικότητας, διατηρώντας όμως ταυτόχρονα μια οικεία αίσθηση.

Παρακάτω μπορεί να δείτε μερικές από τις πιο αντιπροσωπευτικές εικόνες του εξαιρετικού αυτού Χόστελ φωνογραφημένο από των Luis Beltran.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.