Αρχική Αρχιτεκτονική Αιωρούμενες Γυάλινες Σκάλες από τη Faraone.

Αιωρούμενες Γυάλινες Σκάλες από τη Faraone.

by Anna Karataglidou
Glass Staircase by Faraone

Η ιταλική Faraone εντυπωσιάζει με γυάλινες σκάλες που αιωρούνται πάνω από το έδαφος και είναι τόσο διαφανείς που γίνονται ένα με το περιβάλλον. Οι διαυγείς γυάλινες σκάλες της Faraone προκαλούν τις εντυπώσεις σε ένα σύνολο που είναι τόσο εντυπωσιακό που παραλληλίζεται με έργο τέχνης.

Σε κάθε αρχιτεκτονική σύνθεση το σημείο που τοποθετείται το κλιμακοστάσιο, ή απλά η σκάλα, είναι κομβικό για τη λειτουργία και τη χρηστικότητα κάθε κτιρίου, είτε είναι μικρή κατοικία είτε μεγάλο δημόσιο κτίριο. Η χρήση τους όμως δεν περιορίζεται στο να είναι καθαρά λειτουργική, αλλά αποτελεί στοιχείο αισθητικής ενότητας του συνόλου. Οι γυάλινες σκάλες της Faraone αναλαμβάνουν αυτό το ρόλο, και μάλιστα τον απογειώνουν, αποτελώντας το αισθητικό επίκεντρο του χώρο στον οποίο βρίσκονται.

Ιλιγγιώδεις, με γυάλινα πατήματα σε σχήματα που ξετυλίγονται σαν γυάλινα πέταλα, είτε απλά ορθογώνια, και με στοιχεία  στήριξης που μοιάζουν με γλυπτά, οι αιωρούμενες γυάλινες σκάλες της Faraone είναι μοναδικά κομμάτια design αισθητικής. Αναρτώνται στον τοίχο, στον όροφο ή είναι αυτοφερόμενες, με στοιχεία που όχι μόνο μοιάζουν, αλλά και λειτουργούν σαν σκελετός από αρθρώσεις.

Η ιταλική Faraone διακρίνεται στις αρχιτεκτονικές κατασκευές από γυαλί, ιδιαίτερα αυτές που απαιτούν κατασκευαστικά συστήματα και σταθερά πλέγματα ανάρτησης γυάλινων φύλλων. Οι γυάλινες σκάλες της εταιρείας, σχεδιασμένες από αρχιτέκτονες, αποτελούν πρόκληση στην αισθητική μας, στην οπτική και στην… υψοφοβία μας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.