Αρχική Τεχνολογία Smartphone YotaPhone 2 με οθόνη e-ink (ηλεκτρονικό μελάνι).

Smartphone YotaPhone 2 με οθόνη e-ink (ηλεκτρονικό μελάνι).

by Andreas Rekopoulos
Yotaphone 2 E-Ink Display Smartphone

Το YotaPhone 2 είναι ένα smartphone που διαθέτει δύο οθόνες και λειτουργεί με την τεχνολογία του ηλεκτρονικού μελανιού (e-ink). Εξαιρετικά κομψό, ελαφρύ και μικρού πάχους το YotaPhone 2 είναι το σύγχρονο μοντέλο της Ρωσικής εταιρίας Yota Devices που έρχεται να τελειοποιήσει όσα δεν κατάφερε ο άξιος προκάτοχός του, το πρώτο YotaPhone.

Εκτός από την συμβατική εμπρόσθια οθόνη, το YotaPhone 2 λανσάρει μία εξαιρετικά χρηστική οθόνη στην πλάτη αυτή τη φορά της συσκευής, η οποία λειτουργεί με ηλεκτρονικό μελάνι. Συνδυάζοντας αρχές της χημείας, της φυσικής και της ηλεκτρονικής, η τεχνολογία e-ink αποδίδει σχήματα σε ένα φιλμ, εκμεταλλευόμενη την κίνηση αιωρούμενων μικροσωματιδίων. Αντίθετα με τις συμβατικές οθόνες το ηλεκτρονικό μελάνι μπορεί να εμφανίσει μόνο δύο χρώματα, λευκό και μαύρο, όμως έχει το πλεονέκτημα ότι παράγει εξαιρετικά ομοιογενές χρώμα, χωρίς Pixel και χωρίς να επηρεάζεται η ευκρίνεια από την γωνία θέασης, τον εξωτερικό φωτισμό ή τις όποιες αντανακλάσεις.

Η οθόνη e-ink 4.7 ιντσών είναι άμεσης και πλήρους ανταπόκρισης στο άγγιγμα (fully touch-responsive) και ιδιαίτερα εύχρηστη καθώς δεν είναι απαραίτητο να ενεργοποιείτε συνεχώς την κύρια έγχρωμη οθόνη για να διαβάσετε ένα e-mail ή για να απαντήσετε σε μία κλήση.

Το YotaPhone 2 διαθέτει μεγάλη, κύρια, έγχρωμη οθόνη 5 ιντσών ιδανική για πλοήγηση στο internet, για την παρακολούθηση video και για κάθε άλλη δραστηριότητα. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Smart Power Mode που σας παρέχει το YotaPhone 2 για να εξοικονομείτε ενέργεια. Με αυτόν τον τρόπο διατηρείτε την μπαταρία ενεργή έως και 50 ώρες. Ο επικεφαλής της Yota Devices δηλώνει: «Θέλουμε να σταματήσουμε αυτήν την κακή συνήθεια να ενεργοποιούμε συνεχώς τη συσκευή κάθε πέντε λεπτά για να ελέγξουμε τι συμβαίνει στην οθόνη».

Ουσιαστικά το πλεονέκτημα του YotaPhone 2 είναι η εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, καθώς για τις περισσότερες λειτουργίες δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την κύρια έγχρωμη ενεργοβόρα οθόνη, αλλά και η πρακτικότητα σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Η οθόνη e-ink διαβάζετε εύκολα σαν μια χάρτινη εκτύπωση, προσφέροντας έτσι απόλυτη ευκρίνεια για όλες τις βασικές λειτουργίες του κινητού τηλεφώνου (μηνύματα, email, κτλ.) χωρίς αντανακλάσεις.

Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής quad-core 2.3GHz Qualcomm Snapdragon μαζί με την μνήμη RAM των 2GB τροφοδοτούν την οθόνη υψηλής ευκρίνειας (Full HD Amoled LCD) και κάθε παράμετρο του Android 4.4 KitKat. Η συσκευή παρέχει επίσης ασύρματη φόρτιση και διαθέτει κάμερα 8-megapixel πίσω και 2-megapixel μπροστά.

H φιλοσοφία της Yota Devices θέτει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την καινοτομία και στην παροχή πρωτοποριακών τεχνολογιών στον χρήστη, προάγοντας έναν ευκολότερο και απλούστερο σύγχρονο τρόπο ζωής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.