Βιβλιοθήκη και Διαχωριστικό χώρου Naturoscopie I.

Η Naturoscopie I είναι μια πολύ ιδιαίτερη βιβλιοθήκη σχεδιασμένη από τον Γάλλο Noé Duchaufour-Lawrance η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως διαχωριστικό χώρου.

Η έμπνευση πίσω από το σχεδιασμό του ιδιαίτερου κομψού αυτού αντικειμένου είναι οι βασικές δομές της φύση. Από τα κύτταρα ως τα άστρα και τα πλανητικά συστήματα, η φύση «χτίζει» χρησιμοποιώντας διασυνδεδεμένα στοιχεία. Αυτές τις «γλυπτές» φυσικές δομές θέλησε να αναπαράγει και ο Noé Duchaufour-Lawrance όταν σχεδίασε την βιβλιοθήκη Naturoscopie I.

Με την πρώτη ματιά η Naturoscopie I φαίνεται σαν μια βιβλιοθήκη με μεταλλικό σκελετό και ξύλινα ράφια. Όταν την παρατηρήσει όμως κάποιος καλύτερα γίνεται εμφανές ότι τα υλικά κατασκευής της είναι πολύ πιο εξεζητημένα. Ο κομψός σκελετός της που έχει την μορφή μοντέρνου γλυπτού είναι φτιαγμένος από μασίφ carbon fiber, ενώ τα ράφια είναι από κυψελώδης δομής αεροπορικό αλουμίνιο. Το χρυσό-ροζ χρώμα τους είναι αποτέλεσμα ειδικής βαφής η οποίο περιέχει μέσα σκόνη χαλκού, έτσι επιτυγχάνεται το γυαλιστερό και ιδιαίτερο χρώμα τους.

Η Βιβλιοθήκη / Διαχωριστικό χώρου Naturoscopie I είναι κομμάτι μιας ιδιαίτερης συλλογής σχεδιασμένης αποκλειστικά για την γκαλερί Galerie BSL του Παρισιού και βγήκε σε μόλις οκτώ αριθμημένα και άκρως συλλεκτικά κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Προσθήκη

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Κορυφή