Αρχική Μόδα & Ένδυση Τσάντες από ανακυκλωμένα υλικά της Escama Studio.

Τσάντες από ανακυκλωμένα υλικά της Escama Studio.

by Andreas Rekopoulos

Οι αλυσιδωτές μεταλλικές τσάντες είναι ένα κλασσικό γυναικείο αξεσουάρ και πολλοί οίκοι υψηλής μόδας έχουν κατά καιρούς παρουσιάσει τέτοια μοντέλα. Το μέταλλο δίνει έναν αέρα ποιότητας και πολυτέλειας, ενώ παράλληλα διατηρεί μια Rock ‘N’ Roll αισθητική που δείχνει μοντέρνα και δυναμική.

Η Βραζιλιάνικη οργάνωση Escama Studio δημιούργησε μια σειρά από μεταλλικές τσάντες που συνδυάζουν λογικό κόστος απόκτησης, υψηλή ποιότητα και Eco Chic αισθητική. Η Escama Studio είναι εν μέρει εταιρία και εν μέρει κίνηση της τοπικής κοινότητας. Όλα της τα προϊόντα είναι χειροποίητα και σκοπός της οργάνωσης είναι να δώσει στους ντόπιους και κυρίως στις γυναίκες (καλλιτέχνες ή απλούς ανθρώπους) την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους για να βιοποριστούν, φτιάχνοντας οικολογικά και πρωτότυπα προϊόντα.

Η Escama Studio ειδικεύεται στην κατασκευή αξεσουάρ από ανακυκλωμένα υλικά, έτσι η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στην κατασκευή των τσαντών είναι κλιπ από κουτάκια αναψυκτικών (ναι σωστά καταλάβατε αυτές οι μικρές μεταλλικές ροδέλες που τραβάτε για να ανοίξετε ένα κουτάκι Coca Cola). Οι αλουμινένιες ροδέλες είναι ιδανικό υλικό  καθώς είναι πολύ ελαφριές, δεν σκουριάζουν και έχουν φυσικό ασημένιο μεταλλικό χρώμα. Οι πρωτότυπες αυτές τσάντες συνδυάζονται με σχεδόν όλες σας τις εμφανίσεις, ενώ είναι σίγουρο ότι θα τραβήξουν τα βλέμματα και θα συγκεντρώσουν θετικά σχόλια λόγω της οικολογικής τους διάστασης και του ευρηματικού σχεδιασμού.

Μια μικρή τσάντα-πορτοφόλι μπορεί να αποτελείται από 200 αλουμινένιους κρίκους, ενώ μια τσάντα τύπου Messenger Bag μπορεί να αποτελείται από περισσότερους από 1000 μεταλλικούς κρίκους ραμμένους με το χέρι. Αγοράζοντας προϊόντα της εταιρίας μπορεί κάποιος να αισθάνεται ευχάριστα για πολλούς λόγους. Kαταρχάς αποκτάτε μια τσάντα που είναι ένα μικρό χειροποίητο έργο τέχνης, κατά δεύτερον προάγετε την ανακύκλωση και, τέλος, βοηθάτε μια πρωτοβουλία μια τοπικής κοινότητας η οποία θέλει να παράγει σωστά προϊόντα με δίκαιο προς τον αγοραστή κόστος. Οι τσάντες της Escama Studio είναι ένα κομψό και ιδιαίτερα οικολογικό αξεσουάρ ένδυσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.