Αρχική Σπίτι & Design Γραμμικά έπιπλα Thin Black Lines της Nendo.

Γραμμικά έπιπλα Thin Black Lines της Nendo.

by Andreas Rekopoulos
Nendo Thin Black Lines

Η σειρά επίπλων Thin Black Lines είναι σχεδιασμένη από το Ιαπωνικό Design Studio Nendo και είναι απόλυτη έκφραση μινιμαλισμού.

Η έμπνευση των ανθρώπων της Nendo ήταν το γραμμικό σχέδιο σε συνδυασμό με την Ιαπωνική καλλιγραφία. Το ζητούμενο ήταν να δημιουργηθούν τρισδιάστατα αντικείμενα φτιαγμένα από απλές μαύρες γραμμές που να μοιάζουν με σκίτσα που ξεπήδησαν μέσα από το χαρτί. Η σειρά αποτελείται από μια ποικιλία αντικειμένων όπως καρέκλες, τραπέζια, μπολ, βάζα, φωτιστικά και καθρέφτες. Το κοινό χαρακτηριστικό είναι ο απόλυτα γραμμικός σχεδιασμός που απαρνείται οτιδήποτε περιττό.

Φωτογραφημένα σε λευκό φόντο τα έπιπλα της σειράς Think Black Lines είναι τόσο αφαιρετικά που η τρισδιάστατη υπόσταση τους εξαφανίζεται και εύκολα θα τα μπέρδευε κάποιος με μια απλή απεικόνιση σε χαρτί.

Δυστυχώς όλα τα κομμάτια της σειράς είναι εκθεσιακά μοντέλα και παρουσιάστηκαν αποκλειστικά στη Saatchi Gallery του Λονδίνου και στην γκαλερί του οίκου δημοπρασιών Philips de Purry & Company.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.