Αρχική Σπίτι & Design Stelton Cylinda Line δια χειρός Paul Smith.

Stelton Cylinda Line δια χειρός Paul Smith.

by Andreas Rekopoulos

Η θρυλική σειρά ειδών κουζίνας Cylinda Line της Stelton ντύνεται με χρώμα από τον Paul Smith. Η απόλυτη Σκανδιναβική γεωμετρία συναντά την Βρετανική πολυχρωμία, δημιουργώντας μια συλλογή που ξεχωρίζει.

Το 2010 η Stelton γιόρτασε τα 50α  της γενέθλια, για την περίσταση επιστρατεύτηκε ο διάσημος βρετανός σχεδιαστής Paul Smith με σκοπό να φτιάξει μια εορταστική σειρά προϊόντων. Φυσική επιλογή για την βάση του εγχειρήματος ήταν η σειρά Cylinda Line. Η Cylinda Line σχεδιάστηκε από τον Arne Jacobsen και αποτελεί το πιο διαχρονικό και γνωστό προϊόν της Stelton. Παράλληλα ο Paul Smith είναι γνωστός για το ταλέντο του να συνδυάζει το κλασσικό με το μοντέρνο και έτσι η θρυλική Cylinda Line που παρουσιάστηκε το 1967 ήταν μια ιδανική πρόκληση. Όντας θαυμαστής του Arne Jacobsen ο Paul Smith σεβάστηκε το αρχικό μινιμαλιστικό σχέδιο και έκανε επεμβάσεις περιορισμένες στην προσθήκη χρωμάτων.

Οι τσαγιέρες και οι καφετιέρες απέκτησαν μια διακριτική πινελιά χρώματος στο χερούλι, ενώ τα μεταλλικά μπολ διακοσμήθηκαν εσωτερικά με μια πανδαισία διαφορετικών χρωμάτων, από έντονο κίτρινο, έως γαλακτώδες λευκό. Οι παρεμβάσεις του Paul Smith εκσυγχρονίζουν με ιδανικό τρόπο μια εικονική σειρά προϊόντων Design διατηρώντας παράλληλα τον διαχρονικό χαρακτήρα του αρχικού σχεδίου. Έτσι τα σκεύη της σειράς έχουν χαραγμένες στα κάτω μέρος τους τις φράσεις “50th year of Arne Jacobsen cylinder line.” και “Paul Smith gives a new life.”

Η σειρά περιλαμβάνει καφετιέρα, τσαγιέρα, κανάτα, διαφόρων ειδών δοχεία και μπολ, καθώς και ένα συλλεκτικό σετ με αξεσουάρ προετοιμασίας και σερβιρίσματος ποτών, το “Paul Smith for Stelton – Statement Bar Set”. Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι το πλέον συλλεκτικό της συλλογής και διαφέρει σε φιλοσοφία σχεδιασμού από τα υπόλοιπα. Εδώ δεν υπάρχει χρήση έγχρωμων στοιχείων όμως τα ατσάλινα σκεύη έχουν μια σκούρα επικάλυψη τιτανίου όπου είναι χαραγμένες διάφορες δηλώσεις του Βρετανού σχεδιαστή. Δηλώσεις όπως “Take Pleasure Seriously” και “Start Something New” οι οποίες δημιουργούν μια αισιόδοξη ατμόσφαιρα καθώς απολαμβάνετε το ποτό σας. Το σετ αποτελείται από δίσκο σερβιρίσματος, κανάτα, παγοθήκη, λαβίδα πάγου, σουβέρ, και δύο διαφορετικού τύπου σέικερ.

Η κατασκευή όλων των αντικειμένων της σειράς γίνεται από ανοξείδωτο ατσάλι τύπου 18/8. Οι τιμές ξεκινάνε από περίπου 60€ για ένα μικρό μπολ και κορυφώνονται στα περίπου 2200€ για το συλλεκτικό Bar Set. Η σειρά διατίθεται και από τα καταστήματα της Stelton και από τα καταστήματα του Paul Smith, όπως και από τα online shops αμφότερων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.