Αρχική Σπίτι & Design Plumen 001 ασκήσεις Design σε λάμπες οικονομίας.

Plumen 001 ασκήσεις Design σε λάμπες οικονομίας.

by Andreas Rekopoulos
Plumen 001

Οι λάμπες φθορισμού, γνωστές και ως λάμπες οικονομίας έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας. Ξοδεύουν λιγότερο ρεύμα από τις απλές λάμπες, ενώ παράλληλα έχουν και μεγαλύτερο χρόνο ζωής.

Ένα από τα μειονεκτήματα τους όμως είναι η αισθητική, καθώς το σπειροειδές σχήμα τους είναι ογκώδες και όχι ιδιαίτερα καλόγουστο. Η Βρετανική εταιρία Hulger διαπίστωσε ότι ο διάφανος σωλήνας από τον οποίο αποτελούνται οι λάμπες οικονομίας προσφέρει μεγάλη ευελιξία σχημάτων και θεώρησε ότι η μορφή των λαμπτήρων οικονομίας πρέπει επιτέλους να αποκτήσει ενδιαφέρον. Έτσι συνεργάστηκε με των Λονδρέζο designer, Samuel Wilkinson και μετά από 3 χρόνια δοκιμών και αναζήτησης εργοστασίων για παραγωγή, φέτος παρουσίασε την πρώτη design λάμπα οικονομίας, την Plumen 001.

Η Plumen 001 έχει πρωτοποριακό σχεδιασμό και είναι τόσο καλαίσθητη που θα μπορούσε εύκολα να σταθεί σε έναν χώρο ακόμη και από μόνη της, κρεμασμένη από ένα καλώδιο παίζοντας τον διακοσμητικό ρόλο ενός φωτιστικού. Με γνώμονα την υψηλή αισθητική και την πρωτοτυπία, καθώς και το γεγονός ότι είναι το πρώτο προϊόν τους είδους της, η λάμπα Plumen 001 γρήγορα προστέθηκε στην μόνιμη συλλογή του Museum of Modern Art της νέας Υόρκης MoMA και του Victoria and Albert museum στο Λονδίνο. Έτσι έχει ήδη χαρακτηριστεί ως κλασσικό κομμάτι σύγχρονου design.

Οι παραδοσιακές λάμπες πυρακτώσεως πάντα κυκλοφορούσαν σε τεράστια ποικιλία σχημάτων, μεγεθών και χρωμάτων για να καλύψουν κάθε εικαστική απαίτηση. Η Plumen 001 εισάγει την ποικιλία και τον διακοσμητικό σχεδιασμό στις λάμπες οικονομίας και ήδη έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία, οδηγώντας έτσι την κατασκευάστρια εταιρία στην εξέλιξη δύο ακόμη νέων μοντέλων του Plumen 002 και Plumen 003.

Επίσης με τον εξαιρετικό της σχεδιασμό η Plumen 001 δίνει την δυνατότητα με ελάχιστο κόστος να δώσετε μια πινελιά στυλ σε εκείνα τα απλά καλώδια με έναν γλόμπο στην άκρη, που συχνά συναντώνται σε απόμερα σημεία σπιτιών όπως τα γκαράζ και οι σοφίτες.

Οι λάμπες Plumen 001 προσφέρονται με βύσμα τύπου E27, έχουν ισχύ 11 Watt που αντιστοιχεί σε περίπου 60 Watt για μια απλή λάμπα, ενώ η εκτιμώμενη διάρκεια ζωής τους είναι 8 χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.